Edició 2311

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 22 de novembre del 2024
Edició 2311

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 22 de novembre del 2024

VÍDEO | Jordi Sànchez diu que “el pecat més greu” d’ERC és “creure que podia negociar amb l’Estat i ser més llestos”

|

- Publicitat -

L’expresident de l’ANC, Jordi Sànchez, ha abordat els efectes que la reforma del Codi Penal pactada entre ERC i el govern espanyol ha tingut sobre els líders independentistes, després que el Tribunal Suprem hagi fet pública la interlocutòria en la qual revisa la sentència del judici del procés un cop eliminat el delicte de sedició, que comportava la pena més gran pels polítics catalans. Malgrat que ERC defensa la reforma, aquesta no ha tingut els resultats esperats, ja que el Suprem va resoldre mantenir les penes de presó i d’inhabilitació per a Junqueras, Turull, Romeva i Bassa, a qui ara acusa de desobediència en concurs amb malversació agreujada. En aquesta línia, Sànchez ha apuntat a ‘Els Matins’ que, si bé la responsabilitat de l’escrit del Suprem recau únicament en el tribunal, els republicans han pecat de “creure que podien negociar amb l’Estat i ser més llestos que ells, i obtenir uns guanys en favor del país i de l’independentisme”.

Publicitat

Sànchez, igual que ha apuntat múltiples vegades el president a l’exili Puigdemont, així com el mateix govern espanyol, considera que la reforma del Codi Penal perseguia dos objectius: d’una banda, extradir Puigdemont i, de l’altra, penalitzar els fets del 2017. Per aquest motiu apunta que el “pecat més greu” d’ERC ha estat, precisament, asseure’s a negociar amb el govern espanyol, tot lamentant que de tot plegat “hagi sortit, una vegada més, la fractura que tenim dins el sobiranisme”. “Estaria molt bé que tothom fes una reflexió, no només ERC, i que s’aprengués la lliçó que amb l’estat només es podrà negociar si hi ha unes condicions objectives de força que, en aquests moments, no tenim” ha asseverat Sànchez.

Et pot interessar  El Suprem confirma l'arxivament de la causa contra Puigdemont i Wagensberg pel Tsunami Democràtic

Amb tot, però, l’exsecretari general de Junts ha assenyalat que tampoc no li agradaria estar a la pell dels negociadors d’ERC tenint en compte que l’escrit del Suprem és el resultat de la negociació.

A ulls de Sànchez, la interlocutòria del Suprem és “inequívocament una voluntat de confrontació manifesta”, a la qual cal donar una resposta jurídica “que hi serà amb la sol·licitud de nul·litat“. El passat dimarts, 14 de febrer, l’expresident de l’ANC va anunciar que demanarà la nul·litat de la revisió de la sentència perquè ara se l’acusa d’un delicte del qual no va poder defensar-se durant el judici, mentre confia que la justícia europea fallarà a favor seu i deixarà en entredit l’estat espanyol.

Publicitat

Opinió

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut