Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024
Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024

[Vídeo] Iñarritu desmunta la conspiració de les autoritats poloneses per detenir el periodista Pablo González

|

- Publicitat -

El diputat de Bildu, Jon Iñarritu, ha mostrat la seva confiança en la innocència del periodista basc detingut a Polònia i acusat de ser un espia rus en principi sense sentit. Ja fa setmanes que l’advocat de González, Gonzalo Boye, denuncia que el tenen incomunicat i que pràcticament no reben informació ni explicacions sobre l’estat actual del periodista, i aquest dissabte han estat la dona de González, Oihana Goiriena, i Jon Iñarritu els que han desmuntat tota la trama persecutòria de les autoritats poloneses.

Publicitat

El diputat s’ha fixat en el “gran argument” dels serveis secrets de Polònia que ha explicat Goiriena, on asseguren que tenen “proves irrefutables de la culpabilitat de Pablo”. Aquestes proves resulten ser una conspiració, ja que es basen en les diferents identitats de González, una doble identitat que Iñarritu ha explicat en una entrevista al FAQS que es deu al fet que va néixer a Moscou, i quan es van divorciar els seus pares una sentència li va concedir la nacionalitat espanyola, passant a dir-se Pablo enlloc de Pavel, afegint els cognoms de la mare. “Però això és legal. El que el servei secret ha venut com una prova irrefutable ha quedat desmuntat”, ha reblat el diputat, que també ha evidenciat l’excepcionalitat de l’actuació de Polònia amb la detenció de González.

Tal com Oihana Goiriena va assenyalar, hi ha un fet “molt estrany desconeixent la legislació polonesa”: “Una persona que està sota tutela policial i a presó segueix sent interrogada pels serveis que la van detenir”.


 

 

 

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut