Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024
Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024

[Vídeo] Cotarelo assegura que “hi ha la intenció de boicotejar qualsevol mena de solució que no sigui la violència”

El politòleg diu que "PP, PSOE, CS, VOX i la meitat de Podemos són el mateix" pel que fa a la qüestió catalana

|

- Publicitat -

“Hi ha la intenció de boicotejar qualsevol mena de solució que no sigui la violència per a respondre a les aspiracions de Catalunya”. Són paraules del politòleg Ramon Cotarelo al programa ‘Tot es mou’ de TV3, on ha parlat en una connexió des de Madrid. En relació a les reaccions de l’unionisme pel que fa a la figura del “relator” que ha de facilitar el diàleg entre el Gobierno i la Generalitat, Cotarelo ha assegurat que “no hi ha cap intenció de resoldre res, sinó de crear crispació”. En aquest sentit, ha retret a la líder de Ciudadanos al Parlament, Inés Arrimadas, que “boicotegi sistemàticament” les sessions a la Cambra. I “s’haurà de veure com avança quan hi hagi punts més substantius. Aleshores ja envien a la Legió amb la cabra”, ha afegit.

Publicitat

Durant la resta de la connexió, ha comentat l’actuació judicial contra el Procés per retreure la “parcialitat” dels magistrats que jutjaran els presos polítics; cosa que -segons ell- dóna una “imatge lamentable” de cara a Europa. També ha tingut paraules pel Gobierno de Pedro Sánchez, que ha titllat de “tan tirànic com l’anterior”.

Pel que fa a les declaracions del fiscal de l’Audiència Nacional que ha dubtat de la professionalitat dels jutges catalans, Cotarelo ha apuntat que “quan es tracta de parlar dels catalans, fins i tot dels que diuen que són els seus amics, s’hi val tot. No per jutges, sinó per catalans”. En aquest sentit, ha destacat que “la judicatura espanyola a Catalunya no és justícia catalana, sinó justícia espanyola a Catalunya”.

Per acabar, ha dubtat de l’existència d’una esquerra espanyola que no sigui una mera còpia de l’europea i ha afirmat que “PP, PSOE, CS, VOX i la meitat de Podemos són el mateix” pel que fa a la qüestió catalana.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut