Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024
Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024

[Vídeo] Alsina, sobre el referèndum d’Escòcia: “No veurem policies ferint la societat civil”

|

- Publicitat -

“Vull expressar el nostre respecte per la majoria existent al Parlament escocès per la celebració del referèndum”. Així ha començat la intervenció la consellera d’Acció Exterior, Victòria Alsina, que ha assegurat que no serà senzill i que “hi ha molts interrogants sobre la taula”. Tanmateix, està segura que, a diferència de Catalunya, en el cas escocès “no es veuran policies ferint la societat civil ni rebentant col·legis electorals”.

Publicitat

Sobre la decisió de la primera ministra d’Escòcia, Nicola Sturgeon, la consellera ha avisat que serà una data “clau” per “entendre el futur polític d’Escòcia i de tot el continent”. Per això, ha traslladat tot el respecte a la majoria independentista del Parlament escocès, però també per “les credencials democràtiques” del Regne Unit, en acceptar la decisió. Ningú dissoldrà o intervindrà la cambra escocesa, ni tampoc hi haurà una esbroncada posterior del Consell d’Europa, ha comentat la titular d’Acció Exterior.

Alsina també ha considerat que des del Principat s’han d’aprofitar les tendències internacionals per defensar “els interessos de Catalunya” i els drets de tots els catalans a decidir lliurement el futur de la nació.

Et pot interessar  Els independentistes escocesos admeten una derrota “molt i molt difícil i perjudicial”
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut