Edició 2262

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 04 de octubre del 2024
Edició 2262

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 04 de octubre del 2024

València i Múrcia carreguen davant Sánchez contra el finançament singular de Catalunya

Mazón i López Miras i neguen que sigui "una oportunitat" i mostren el seu "total desacord"

|

- Publicitat -

Els presidents de la Comunitat Valenciana i Múrcia, els populars Carlos Mazón i Fernando López Miras, han aprofitat les seves reunions amb Pedro Sánchez aquest divendres a la Moncloa per carregar novament contra el “finançament singular” per Catalunya. En el cas del valencià, ha dit que se li ha traslladat que el model acordat entre el PSC i ERC és “una bona oportunitat per a tothom”, però ho ha negat. “Jo crec que és la pitjor oportunitat per a tothom”, ha asseverat abans de lamentar que s’aposti per “trencar” la solidaritat i la igualtat. López Miras ha apuntat que sortia de la cita amb la sensació que Sánchez tenia “clar” l’acord català, fet que li genera preocupació.

Publicitat

“Jo li he transmès que em preocupa molt que s’afecti el principi de solidaritat i el principi d’igualtat i, evidentment, li he transmès que com a president de la Regió de Múrcia jo no puc permetre que es tracti de manera diferent a la comunitat autònoma de Catalunya respecte a Múrcia”, ha apuntat López Miras. “Ell m’ha garantit que aquest acord no suposa la ruptura del principi de solidaritat ni d’igualtat, per això crec que és impossible d’afirmar”, ha reblat.

En la mateixa línia, Mazón ha dit que Sánchez li ha traslladat que l’acord és positiu per a tots els territoris, però ell ha reiterat la idea de la ruptura de la “solidaritat i la igualtat”. Tot i això, ha celebrat que Sánchez estigui disposat a tractar aquest assumpte al Consell de Política Fiscal i Financera, encara sense data.

Et pot interessar  Sánchez i Montero compareixeran al Congrés per parlar d'immigració i finançament
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut