Edició 2359

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 09 de gener del 2025
Edició 2359

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 09 de gener del 2025

USTEC expressa el “rebuig total” a la signatura de l’acord amb l’OCDE i critica la “ingerència” que suposa

El sindicat exigeix una trobada urgent amb el president de la Generalitat i la consellera

|

- Publicitat -

USTEC ha expressat el seu “rebuig total” a la signatura de l’acord entre la Generalitat i l’Organització de Cooperació i Desenvolupament Econòmic (OCDE) que s’ha portat a terme aquest dimecres. En un comunicat, ha afirmat que no és aquesta organització la que ha de marcar el rumb del sistema educatiu i ha criticat la “ingerència” que suposa el conveni. Per al sindicat, aquest paper l’han de tenir els professionals i la comunitat educativa, ja que són els que coneixen “de primera mà” les seves necessitats i particularitats. A més, ha acusat el president de la Generalitat, Salvador Illa, de reunir-se “abans” amb representants de l’OCDE que amb els sindicats educatius i ha exigit una trobada urgent amb ell i la consellera Esther Niubó.

Publicitat

La portaveu d’USTEC, Iolanda Segura, ha afirmat que l’OCDE ha estat històricament l’eix impulsor de “polítiques neoliberals materialitzades en reformes educatives basades en la competitivitat, l’estandarització i la mercantilització de l’educació”. En aquest sentit, ha acusat el Govern d'”externalitzar” l’assessorament en polítiques educatives en lloc de confiar en els professionals del sistema educatiu, en les universitats públiques i en les organitzacions sindicals i associacions pedagògiques. A més, ha afirmat que es desconeix el contingut exacte del pacte.

En tot cas, ha insistit que suposa una “subordinació preocupant” als dictats d’organismes internacionals que, segons USTEC, prioritzen criteris econòmics per damunt de les necessitats pedagògiques i socials. Per al sindicat, aquesta decisió allunya encara més la gestió educativa de la realitat de les aules i les necessitats de cohesió social. Ha alertat que això posa en perill els principis d’equitat, inclusió i qualitat que haurien de guiar qualsevol reforma educativa.

En aquest sentit, ha reivindicat que el que fan falta són polítiques educatives que reforcin l’educació pública, redueixin les ràtios, millori les condicions laborals del professorat i garanteixin recursos necessaris per atendre els alumnes. Per això, ha dit que el que és urgent és una reunió entre el president Illa i la consellera Niubó amb els sindicats de l’educació.

Per tot plegat, ha demanat al Govern que rectifiqui i retiri la proposta, així com que obri un procés de “diàleg real” amb la comunitat educativa.

Publicitat

Opinió

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut