Edició 2227

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 30 de agost del 2024
Edició 2227

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 30 de agost del 2024

Urtasun demana “no confrontar territoris” amb el finançament i assenyala el model d’Ayuso com el “principal problema”

El ministre espanyol de Cultura fa una crida a "defugir" i no caure en les "trampes" de la dreta en el debat migratori

|

- Publicitat -

El ministre de Cultura, Ernest Urtasun, ha demanat que no es plantegi el debat del finançament en termes de “confrontar territoris”. “És profundament equivocat”, ha dit en declaracions als periodistes des de la Diada de Sant Fèlix, a Vilafranca del Penedès. Segons Urtasun, cal una reforma fiscal que permeti tenir molts més recursos a repartir entre les comunitats autònomes. I ha assenyalat que el “principal problema” és el model de la presidenta de la comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso. “Madrid funciona com una aspiradora de recursos per fer regals fiscals als rics”, ha denunciat. D’altra banda, ha fet una crida a “defugir” i no caure en les “trampes” de la dreta i l’extrema dreta pel que fa al debat migratori.

Publicitat

Urtasun defensa que s’ha de centrar el debat sobre el finançament en la mida del pastís dels recursos a repartir. I en aquest sentit, ha recordat que Espanya està per sota de la pressió fiscal de la Unió Europea. Per aquest motiu, ha apostat per combinar el debat sobre el finançament amb una reforma fiscal que permeti repartir més recursos entre les autonomies.

El ministre ha donat suport a un finançament singular per a Catalunya i, en particular, a l’acord entre PSC i ERC. I alhora també ha apostat per millorar el finançament d’altres comunitat autònomes que es tenen un “infrafinançament” i ha citat València.

En matèria de migració, Urtasun ha fixat quins han de ser els eixos d’una política progressista: regularitzar les persones que estan treballant a Espanya en “condicions d’esclavatge” donant suport a la ILP que s’ha presentat; obrir vies d’entrada segures a través de “visats circulars” i coopera amb tercers països pel tal d’ajudar les persones que volen tenir un futur al seu país d’origen.

Et pot interessar  ERC amenaça el PSOE amb retirar-li el seu suport al Congrés si incompleix la seva paraula amb el finançament
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut