Edició 2216

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 19 de agost del 2024
Edició 2216

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 19 de agost del 2024

Una associació d’advocats ofereix els seus serveis de franc als manifestants atacats amb gas pebre durant el retorn de Puigdemont

L'Associació d'Advocats d'Osona fa una crida a presentar una denúncia i/o querella contra els fets

|

- Publicitat -

L’Associació d’Advocats d’Osona en Defensa dels Drets Humans s’ha posat a disposició de totes aquelles persones que van ser atacades amb gas pebre per part dels Mossos d’Esquadra quan defensaven Carles Puigdemont a les portes del parc de la Ciutadella. L’associació ha fet una crida a través de les xarxes socials perquè tothom qui va patir la repressió i la brutalitat policial el passat 8 d’agost interposi una denúncia i/o una querella contra els fets, i els la faci arribar acompanyada de vídeos i imatges dels fets.

Publicitat

L’associació osonenca s’ofereix així a gestionar de franc les denúncies que els arribin dels manifestants afectats per les càrregues policials. Així mateix, el grup de defensa dels drets humans també va mostrar el seu profund rebuig contra la detenció “arbitrària i il·legal” d’un agent dels Mossos d’Esquadra acusat d’haver encobert Puigdemont i d’haver-lo ajudat a escapar, i va informar que exerciria de franc la defensa d’aquest agent, que asseguren que és un “represaliat de base”.

Arran de l’actuació policial, una cinquantena de persones van resultar ferides, segons l’ANC, i una vintena més van necessitar ser ateses pel SEM. Finalment, va haver-hi una quinzena de persones que van ser denunciades penalment pels Mossos d’Esquadra. Els protestants, que havien assistit a la rebuda institucional a Carles Puigdemont a Arc de Triomf, van protestar pacíficament davant una de les entrades del parc de la Ciutadella, que estava totalment blindada pels Mossos. La manifestació, tot i que no era violenta, va trencar el cordó policial, i unes poques persones van aconseguir accedir uns metres al parc, moment en què la policia va carregar contra elles llançant el gas pebre i fent ús de les porres. 

La iniciativa de l’Associació d’Advocats d’Osona en Defensa dels Drets Humans se suma així a les impulsades per entitats com l’Assemblea Nacional Catalana o el Consell de la República. D’una banda, l‘ANC va denunciar l’actuació dels Mossos davant la conselleria d’Interior a través d’una carta, en la qual també urgia a depurar responsabilitats davant la “desproporcionada” actuació policial. El Consell, per la seva banda, va iniciar una campanya d’autoinculpació per tal de desbordar els jutjats i entorpir així les causes judicials obertes contra els manifestants independentistes. 

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut