Edició 2211

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 14 de agost del 2024
Edició 2211

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 14 de agost del 2024

Un total de 248 places de medicina i infermeria queden exemptes del requisit del català

|

- Publicitat -

El Servei de Salut de les Illes Balears (IB-Salut) conclou que un total de 248 places del procés d’estabilització de places quedaran exemptes del requisit de conèixer el català, després de la polèmica perquè el Govern balear volgués retirar l’obligatorietat de conèixer la llengua pròpia de la terra en l’àmbit sanitari, una decisió que finalment ha rectificat, malgrat deixar alguns serrells oberts, com és el cas d’aquestes més de 200 places que no requeriran el català.

Publicitat

El motiu pel qual 248 places de medicina i infermeria no requeriran parlar el català és perquè s’inclouen en les 11 categories qualificades de “deficitàries” perquè les sol·licituds de candidats que compleixen amb el requisit de català no són suficients, malgrat que sí que n’hi ha molts que el tenen, segons informa dBalears. Tal com exposa el mitjà, s’han rebut un total de 452 sol·licituds per a cobrir aquestes 11 categories, i un 45,6% d’aquestes són de candidats que afirmen tenir el nivell exigit de català. A més de les categories deficitàries que no exigeixen el nivell de català, les categories “no deficitàries” permeten treballar durant 2 anys sense conèixer l’idioma. 

Les categories exemptes de saber català són: infermeria de salut mental, anatomia patològica, anestèsia i reanimació, cirurgia general i aparell digestiu, immunologia, medicina física i rehabilitació, medicina preventiva i salut pública, nefrologia, radiodiagnòstic, traumatologia i cirurgia ortopèdica, i també pediatria i puericultura d’atenció primària.

Et pot interessar  Manifestació històrica a Palma: més de 50.000 persones protesten contra la massificació turística de les Illes Balears
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut