Edició 2225

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 28 de agost del 2024
Edició 2225

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 28 de agost del 2024

Un dels càrrecs del “Govern per a tothom” d’Illa demanava confinar els independentistes

El nou secretari d'Afers Econòmics, Francesc Trillas, feia broma dient que calia donar a l'independentisme "un territori Amish o un barri àcrata com el de Copenhaguen"

|

- Publicitat -

El nou Govern del PSC continua deixant-se en evidència com el més espanyolista de la història de la Generalitat. El dilluns, el nou president, Salvador Illa, va nomenar 32 nous alts càrrecs que han d’acabar de configurar el ‘sottogoverno’ de les conselleries, però un dels nomenaments fets pel president ha fet saltar totes les alarmes dins l’independentisme, després que el mateix cap de l’executiu assegurés que “governaria per a tothom”. El nomenament en qüestió és el de Francesc Trillas, que fou regidor de l’Ajuntament de Barcelona entre 1991 i 1995, com a nou secretari d’Afers Econòmics, i que en missatges a les xarxes que daten del 2020, feia broma dient que calia recloure els independentistes en un territori a part, és a dir, en una espècie de gueto.

Publicitat

La piulada que molts usuaris han rescatat del mateix perfil de Trillas és de l’any 2020, en plena pandèmia, i de fet encara pot consultar-se. En una conversa de Twitter sobre el fet que el Govern espanyol va entregar a Catalunya una partida de 1.714.000 mascaretes, una xifra que va veure’s com una burla per la guerra de Successió el setge del 1714 que va suposar la fi de la independència política de la Corona Catalanoaragonesa.

El missatge al qual respon Trillas afirmava que “hi ha una part d’independentistes (bàsicament votants de Junts per Catalunya) absolutament irrecuperable, a la qual s’hauria de proporcionar ja el seu propi territori, com més petit i aïllat millor, perquè no contagii el seu odi, fanatisme i estupidesa a la resta de la població”.

És en aquest context que Trillas fica cullerada i escriu, en castellà i fent burla: “Sí, se’ls hauria de proporcionar una espècie de territori Amish, o un com el d’aquell barri àcrata de Copenhaguen, fins i tot es podria promocionar turísticament amb les degudes precaucions“.

Et pot interessar  Ayuso acusa Sánchez de voler una "secessió fiscal": "No volen el millor per Catalunya, sinó el pitjor per Madrid"
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut