Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024
Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024

Un Borrell humiliat admet que la visita a Moscou ha estat una fracàs per a la UE

|

- Publicitat -

Cada dia que passa la Unió Europea té més clar que la va espifiar de ple en col·locar Josep Borrell al capdavant de la diplomàcia europea. Avui no tan sols ha estat humiliat per la contundent intervenció del president, Carles Puigdemont, que l’ha deixat en evidència deixant clar que no pot pretendre donar lliçons de democràcia a Rússia quan a l’Estat espanyol del qual ell va ser ministre té presos polítics amb la complicitat de les institucions europees. Han estat molt els eurodiputats de països i colors polítics ben diversos els que li han recriminat el fracàs absolut de la seva visita a Moscou, que va ser un veritable revés per a la UE.

Publicitat

Ara Borrell ha obert la porta a imposar més sancions a Rússia i ha fet una crida als estats de la Unió Europea per actuar amb unitat davant de les crítiques de populars, liberals i ultraconservadors de l’Eurocambra per la visita a Moscou. “Els estats membre hauran de decidir els pròxims passos, però sí, podrien incloure sancions”, ha dit Borrell sense concretar si ell mateix les proposarà.

El cap de la diplomàcia europea ha admès que la visita a Moscou es podria haver “abordat de manera diferent”, però ha defensat la necessitat de reunir-se amb el Kremlin pel cas d’Alexei Navalni. “Hi ha moments que cal anar a plantar cara”, ha reivindicat Borrell. A més, l’Alt Representant ha recordat que la “majoria” de les capitals europees va donar suport al viatge i que els seus ministres d’exteriors també han anat a Moscou en els últims anys. “Els meus companys hi poden anar i jo no?”, ha retret Borrell als eurodiputats que qüestionaven la seva visita.

Et pot interessar  La UE aprova destinar 1.400 milions d'euros dels beneficis dels actius russos congelats a rearmar Ucraïna

Amb tot, Borrell ha reconegut que la “interpretació mediàtica” i de l’Eurocambra és que el resultat de la trobada amb les autoritats russes ha estat negatiu.

[VÍDEO] Puigdemont reclama un “Borrellexit” en una contundent intervenció a l’eurocambra

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut