Edició 2187

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 21 de juliol del 2024
Edició 2187

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 21 de juliol del 2024

Un àudio demostra que la policia espanyola discrimina la llengua catalana

|

- Publicitat -

Es tracta d’un cas de discriminació el qual la Plataforma per la Llengua en va ser testimoni el passat 13 de novembre, quan un agent de la comissaria de la Via Laietana de Barcelona no va deixar passar a un ciutadà per dirigir-se a ell en català. La Plataforma per la Llengua va anar-hi després que la víctima demanés ajuda, i li van fer veure al policia que tenia l’obligació legal de garantir l’atenció en català al ciutadà, i malgrat tot, s’hi va negar en rotund. Ni tan sols va fer l’esforç d’avisar a un altre agent perquè s’hi pogués adreçar en llengua catalana, si no que simplement es va limitar a negar-se a atendre al ciutadà mentre parlés català. Per sort, els testimonis van aconseguir una gravació del moment que no deixa dubtes de la posició de l’agent de l’Estat, en un altre cas flagrant de discriminació cap a una llengua oficial de Catalunya.

Publicitat

També es pot posar sobre la taula una anècdota recent que va passar a una parella de valencians, a qui la Guàrdia Civil va amenaçar pel fet de parlar la seva pròpia llengua, per després negar-ho. Així doncs, es pot afirmar que la discriminació de la llengua és habitual en els cossos de policia espanyol, i que en tots els casos han quedat impunes.

Et pot interessar  Nou embat del TSJC contra la immersió: suspèn el decret de règim lingüístic que blinda el català com a vehicular
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut