Edició 2210

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 13 de agost del 2024
Edició 2210

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 13 de agost del 2024

Turull veu “complicat” arribar a acords amb el PSC però matisa que es mouran “pel contingut” de les propostes

El secretari general de Junts acusa ERC d'haver "trencat el bloc independentista" i reitera que el Congrés servirà per a "unir forces" dels qui tenen l'eix nacional com a prioritat

|

- Publicitat -

El secretari general de Junts, Jordi Turull, ha dit que veu “complicat” arribar a acords amb el PSC durant aquesta legislatura per la seva “mentalitat d’Estat”, en referència al govern de marcada tendència espanyolista que la mateixa formació va denunciar durant la presa de possessió dels nous consellers i conselleres. Així i tot, el líder de Junts ha matisat que la seva formació es mourà “pel contingut” de les propostes, les quals es miraran de ben a prop abans de decidir si els donen suport. Turull s’ha expressat així en una entrevista a Catalunya Ràdio, on també ha aprofitat per tornar a acusar ERC de trencar el bloc independentista.

Publicitat

Sobre l’assoliment d’acords amb l’actual Govern del PSC, el líder de Junts ha assegurat que la seva formació es mourà pel “contingut” de les propostes i no “per les paraules”. Així i tot, ha matisat que “sempre tindran una actitud positiva” a allò que sigui favorable al conjunt de ciutadans de Catalunya. “Si és coherent ho acceptarem, però si només són paraules evidentment no. Ens mourem pel contingut”, ha recalcat. En aquesta mateixa línia, ha insistit que Junts es mirarà amb “vuit, deu o quinze ulls” la proposta de finançament pactada en l’acord d’investidura entre ERC, Comuns i PSC.

Turull també ha abordat el Congrés Nacional que Junts celebrarà a la tardor, uns mesos abans del que tenien previst, i que la directiva va decidir avançar per intentar bastir una “gran alternativa” als altres partits independentistes. El secretari general del partit ha reiterat que el panorama polític actual requereix “definir les partitures” de nous eixos i que després de l’acord entre el PSC i ERC per a la investidura del candidat del PSC, Salvador Illa, “hi ha molta gent desorientada”. “Cal deixar de queixar-nos i de fer de barrufets rondinaires i convertir aquest problema en una oportunitat”, ha puntualitzat Turull.

Et pot interessar  L’Eurocambra deixa Comín sense escó malgrat haver obtingut els suports necessaris per imposició de l'Estat espanyol

Per això, ha considerat que el Congrés Nacional ha de servir per “unir forces” d’aquells que posen com a prioritat l’eix nacional i no dels que “han fet que el poder estigui en mans del PSC més espanyolista de la història”, en referència a ERC. En aquest congrés, segons ha matisat, Puigdemont hi tindrà “un paper molt actiu”. “Tots volem que tingui un paper molt principal, però també cal deixar clar que no serà un debat de cadires, ha de servir per redreçar el moviment independentista”, ha reiterat.

Així, Turull ha tornat a carregar contra ERC, a qui ha acusat de trencar el bloc independentista. “Ells van dir que donaven un ‘sí’ vigilant a l’acord, i nosaltres diem un ‘no’ com una casa de pagès“, ha criticat el dirigent de Junts, que ha agregat que la decisió dels republicans “costarà d’entendre” a la majoria dels independentistes.

Finalment, sobre el retorn de Carles Puigdemont el passat dijous, Turull ha expressat que va ser un moment “molt intens i emotiu” i que cada “quinze segons” es pensava que el detindrien. En aquest sentit, ha lamentat el dispositiu policial desplegat per a la seva detenció i l’ha qualificat de “lamentable”. “És molt trist que alguns dirigents polítics acabin el seu mandat d’aquesta manera”, ha sentenciat.

Turull ha refermat que seguiran “batallant políticament” l’aplicació de la llei de l’amnistia i ha fet una crida al PSOE a “no mirar cap a una altra banda” davant l’actuació dels jutges que “boicotegen la llei”.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut