Edició 2211

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 14 de agost del 2024
Edició 2211

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 14 de agost del 2024

Turull: “Si a algú no li agrada la llei d’amnistia políticament que ho expressi a les urnes, no amb togues”

El secretari general de Junts celebra que l'aprovació de la norma posa fi "a l''a por ellos' judicial decretat el 3-O"

|

- Publicitat -

El secretari general de Junts, Jordi Turull, ha celebrat que l’aprovació de la llei d’amnistia al Congrés dels Diputats suposa una “gran victòria” pel moviment independentista. “Avui s’enterra l”a por ellos’ judicial que es va decretar el 3-O i és una gran victòria perquè s’ha fet sense renunciar a res: no hem renunciat a la legitimitat de l’1-O, ni a la declaració unilateral ni al nostre gran objectiu polític, que és la independència de Catalunya”, ha afirmat el dirigent de Junts després del ple d’aquest dijous. Turull ha recordat als jutges que les lleis “les fa el Congrés” i els ha instat a aplicar de manera “immediata” la llei. “Si a algú no li agrada -la norma- políticament, que ho expressi a les urnes, no amb togues”, ha sentenciat.

Publicitat

Des del pati del Congrés dels Diputats, el secretari general de Junts ha agraït la feina feta “per moltes formacions polítiques i per moltíssima gent”. “S’ha arribat aquí gràcies a haver mantingut la posició i a la força dels vots de la gent”, ha afirmat. Turull ha assegurat que l’aprovació de l’amnistia “és una gran victòria a canvi de seguir treballant per fer possible allò que van votar els catalans l’1-O”.

Així, el líder de Junts ha avisat a la “cúpula judicial espanyola” que, a partir d’aquest dijous “tenen l’oportunitat de moure’s amb els estàndards europeus”. “Han de deixar de fer de justiciers per impartir justícia, han de deixar de fer política, de legisladors i de tertulians, per passar a fer de jutges”, ha dit.

En aquest sentit, ha reiterat que la llei “és molt clara”, ha instat al govern espanyol a tirar endavant la publicació de la norma al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) de manera “immediata” per tal que aquesta entri en vigor; i ha exigit als jutges que “l’apliquin”.

Et pot interessar  Puigdemont referma que serà al Parlament "peti qui peti" per la investidura: "Només un cop d'estat ho podrà impedir"

Amb tot, Turull ha negat que l’aprovació de la llei d’amnistia garanteixi “l’estabilitat” de la legislatura de Pedro Sánchez. “Pas a pas i votació a votació: tot allò que sigui favorable als interessos de Catalunya tindrà el nostre vot a favor, i tot allò que sigui contrari a l’autogovern i no posar fi als greuges, tindrà vot en contra”.

Al seu torn, la diputada de Junts Míriam Nogueras ha fet valdre que, amb la llum verda a la norma, “l’independentisme ha demostrat que jugant bé pot aprovar lleis que el govern espanyol mai hagués tingut la voluntat d’aprovar”. “Si la llei és integral és perquè hem aguantat la posició, és una decisió difícil, però és la que dona millors resultats”, ha afegit.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut