Edició 2245

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 17 de setembre del 2024
Edició 2245

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 17 de setembre del 2024

Turull reivindica la Diada com un dia perquè l’independentisme “es reafirmi”

El secretari general de Junts lamenta que hi hagi "molts il·lusos" que donin per "enterrat" el moviment

|

- Publicitat -

El secretari general de Junts ha reivindicat la Diada com un dia perquè l’independentisme es “reafirmi”. En declaracions als mitjans abans d’assistir a la manifestació convocada per l’ANC, el líder de Junts ha assegurat que el moviment viu “temps adversos”, però ha assegurat que és en aquests quan a Catalunya “ha aflorat el bo i millor”. “Hi ha molts il·lusos que donen per enterrada una cosa que no serà”, ha dit Turull. “Ni el compte-duc d’Olivares, ni Felip V, ni Primo de Rivera, ni Franco va poder esclafar la nació”, ha dit. “I ara no ho farà Felip VI, Llarena, Marchena o inclús aquells que tenen més vocació de delegat del govern que de president de Catalunya i que volen adormir les institucions de Catalunya”, ha etzibat.

Publicitat

El secretari general de Junts ha evitat entrar en la polèmica per les declaracions del president de l’ANC, Lluís Llach, sobre Aliança Catalana i ha defensat que l’Onze de Setembre “no va de partits, sinó que va de ciutadans, de persones i de la força de la gent”. “La gent no pregunta al del costat de qui és i a qui vota”, ha indicat. “La gent no és dels partits, hi ha eleccions i voten a un o a un altre, i avui volem posar en valor la mobilització dels ciutadans”, ha agregat.

Després de tot, Turull ha mostrat “respecte” per l’ANC i Llach, a qui ha considerat “un exemple a seguir”. “Si algú analitza la seva trajectòria i intenta desviar el que ha estat sempre la seva credibilitat en defensa dels drets i les llibertats fonamentals, s’equivoca molt i no sap de qui està parlant”, ha dit.

Et pot interessar  Batet avergonyeix Illa: assenyala el seu executiu com el "més espanyolista" i li retreu haver faltat a l'homenatge de les víctimes del 17-A

Preguntat per la unitat del moviment independentista, Turull ha demanat “autoexigència” i fixar la independència com a “prioritat”. “L’horitzó ha de ser la independència de Catalunya, perquè no és un objectiu per si mateix, és un instrument perquè els ciutadans puguin viure millor”, ha apuntat. En aquest sentit, ha carregat contra la “regressió democràtica” que considera que està patint l’Estat. “No sols pels cops de toga que han fet els jutges, sinó també pels dirigents polítics que veuen els parlaments polítics com una nosa. Els motius per voler ser independents no s’han reduït, sinó que han incrementat”, ha sentenciat.

Turull ha atès els mitjans acompanyat d’alguns membres del partit. Entre aquests s’hi ha pogut veure la presidenta de Junts, Laura Borràs; el portaveu del grup parlamentari, Albert Batet; el portaveu del partit, Josep Rius; els diputats Jaume Giró i Anna Navarro i diversos representants del món local.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut