Edició 2211

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 15 de agost del 2024
Edició 2211

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 15 de agost del 2024

Turull reitera el ‘No’ de Junts al decret de mesures socials que dificulta aplicar l’amnistia

Recorda al PSOE que l'estabilitat de la legislatura anirà en funció dels "avenços" en la resolució del conflicte polític

|

- Publicitat -

“Ara la nostra votació al Congrés és un ‘no’ com una casa de pagès“. Amb aquesta contundència s’ha expressat el secretari general de Junts, Jordi Turull, sobre el decret llei òmnibus de mesures socials el qual, en el seu articulat, inclou un article que dificulta l’aplicació de la llei d’amnistia. El decret es vota el pròxim dimecres al Congrés dels Diputats, i el govern del PSOE necessita els vots de Junts per a tirar-lo endavant, malgrat que tampoc no descarta el suport de l’oposició del PP.

Publicitat

En una entrevista a ‘El Nacional’, Turull també respon al president de la Generalitat, Pere Aragonès, que la pregunta a un referèndum ha de ser “clara”, i sobre si independència “sí o no”: “No posarem aigua al vi”. És la reacció de Junts a les paraules d’Aragonès que, en una entrevista a l’ACN, va afirmar que la pregunta de la consulta ha d’incloure l’opció sobre la independència, però que també podria afegir “alguna altra proposta, si n’hi ha”.

Sobre el decret llei de mesures socials, Turull ha argumentat que l’estabilitat de la legislatura anirà en funció dels “avenços” en la resolució del conflicte polític i la finalització dels “greuges” sobre la “invasió” de competències i espoli fiscal. “En aquests decrets hi ha temes que no respecten ni el finançament de la Generalitat, ni temes competencials“, ha constatat.

Turull sosté a l’entrevista que l’acord de Junts amb el PSOE ha estat “disruptiu” i ha “trencat moltes costures”. “Per això hi ha la tensió que hi ha a l’Estat, perquè se’ls està desfent ‘l’atado y bien atado'”.

El secretari general de Junts també ha comentat que, un cop aprovada la llei d’amnistia i entrada en vigor, el president Carles Puigdemont hauria de poder tornar “de seguida”. “Però evidentment caldrà veure-ho i reforçar-ho al màxim perquè sigui d’aplicació immediata”, ha apuntat.

Et pot interessar  Els eurodiputats catalans es decanten pels comitès d'àmbit social i s'aparten de l'economia, la indústria i la defensa

Finalment, Turull també ha assegurat que mentre ell sigui secretari general de Junts no serà possible arribar a cap pacte per governar amb el PSC a la Generalitat i que, per tant, el líder socialista, Salvador Illa, “en cap cas” serà president amb els vots de Junts.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut