Edició 2245

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 17 de setembre del 2024
Edició 2245

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 17 de setembre del 2024

Turull recorda a Marlaska que “les competències exclusives es poden traspassar” i alerta que “incomplir té conseqüències”

Sobre el vot de Junts als PGE, afirma que "el que consolidi el cafè per a tothom no tindrà el nostre vot ", ni tampoc "el que envaeixi competències"

|

- Publicitat -

El secretari general de Junts, Jordi Turull, ha carregat contra el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, després que aquest assegurés que l’Estat no transferirà a la Generalitat competències de control de la immigració, un acord que havien tancat Junts i el PSOE a canvi de facilitar l’aprovació de les mesures anticrisi. Així, Turull ha retret al ministre espanyol que no estigui ben informat sobre el traspàs de competències exclusives, tot recordant-li que la Constitució preveu la transferència de competències exclusives per part de l’Estat.

Publicitat

“Precisament el 150.2 és per traspassar competències exclusives de l’Estat. Tenim un acord signat que parla de gestió integral”, ha reblat el secretari general de Junts en una entrevista a Ser Catalunya, tot reiterant que “gestió integral és gestió integral”. “El PSOE li ha d’explicar bé l’acord a Marlaska o avisar-nos que no pensa complir”. En cas d’aquest segon escenari, el dirigent de Junts ha alertat els socialistes que “incomplir té conseqüències”, les quals es notaran, per exemple, de cara la negociació pressupostària, tal com va avisar Carles Puigdemont.

Precisament, pel que fa a la negociació dels pressupostos de l’Estat, Turull ha dit que primer s’haurà de fer balanç dels compliments. “Per saber què votarà Junts és senzill: el que vagi consolidant el cafè per a tothom no tindrà el nostre vot i el que envaeixi competències no tindrà el nostre vot”, ha argumentat. Així, ha assenyalat que el govern espanyol ha tornat a aprovar els mateixos objectius de dèficit que Junts ja va rebutjar al Congrés.

Preguntat sobre la pressió a la qual està sotmesa la formació de Junts, Turull ha assegurat que el partit no la nota: “La pressió l’han de tenir ells, que compleixin els compromisos. Si no, s’ho posen difícil ells mateixos”, ha alertat. En aquest context, el secretari general de Junts ha afirmat que el PSOE “no pot passar la responsabilitat a l’altra part” si no compleix els compromisos. 

Et pot interessar  Junts lamenta que les entitats posin tots els partits "al mateix sac" i treu pit dels resultats del 12-M

Finalment, sobre les peticions de renovació fetes per l’expresidenta del Parlament i de l’Assemblea Nacional Catalana, Carme Forcadell, Turull ha tancat files amb Junts i ha replicat que “no es pot posar tothom al mateix sac”. “Si hi ha alguna formació que ha tingut alguns problemes, ells sabran com resoldre’ls, però que no ens posin a Junts al mig. Si hi ha lideratges esgotats o que han fet un canvi copernicà respecte al que defensaven al 2017, puc entendre que es plantegin deixar-ho estar. Però els que no estem en aquest procés, que no ens posin al mateix sac”, ha dit en referència a ERC.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut