Edició 2255

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 27 de setembre del 2024
Edició 2255

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 27 de setembre del 2024

Turull avisa el PSOE que ha de modificar el sostre de dèficit si vol el suport de Junts

El dirigent de Junts retreu a Illa que no hagi fet cap moviment "per defensar els interessos de Catalunya" pel que fa al dèficit

|

- Publicitat -

El secretari general de Junts, Jordi Turull, ha advertit el PSOE que Junts tornarà a votar en contra del sostre de dèficit al Congrés “si la proposta que es presenta és la mateixa”. “A ningú li ha de sorprendre: tot allò que sigui per consolidar el ‘café para todos’ o agreujar el dèficit de Catalunya mai tindrà el nostre vot”, ha assegurat. Turull també subratlla que, si això comporta que no hi hagi pressupostos, “la responsabilitat” no serà dels set diputats de Junts, sinó dels socialistes per no arribar a consensos. En referència al sostre de dèficit, el secretari general s’ha estranyat que el president Illa no hagi fet moviments “per defensar els interessos de Catalunya” i s’ha mostrat del tot hermètic sobre les trobades a Suïssa.

Publicitat

Falten tres dies perquè el Congrés dels Diputats torni a votar l’objectiu de dèficit i el sostre de despesa per al bienni 2025-2027, el pas previ als pressupostos. I plana la incògnita sobre si es repetirà, o no, allò que va passar a finals de juliol: que els diputats de Junts tornin a oposar-s’hi.

Aquest matí, el secretari general del partit ha llançat una clara advertència als socialistes. “Ja hem deixat clar que, si es presenta la mateixa proposta, evidentment es votarà en contra; crec que a ningú li ha de sorprendre”, ha assegurat Turull. Deixant clar, també, que el PSOE “sap perfectament” quina és la demanda dels seus, i que si al final no hi ha comptes de l’Estat per al 2025, a ells no se’ls podrà culpar.

“Si votem en contra perquè presenten el mateix, la responsabilitat no serà dels nostres set diputats, sinó de qui en té més de 100 i no ha sabut consensuar-ho”, ha subratllat Turull, en referència als socialistes. “Nosaltres serem coherents”, ha afegit el secretari general, insistint que “tot allò que serveixi per consolidar el ‘café para todos’ o agreujar el dèficit fiscal de Catalunya mai tindrà el nostre vot”.

Turull, que ha concretat que d’aquí a dijous no hi ha més trobades previstes “més enllà de les habituals” -en referència, també a les reunions a Suïssa- ha parafrasejat les paraules de Puigdemont, dient que s’avançarà “peça a peça”, i s’ha estranyat de la postura que manté el president de la Generalitat, Salvador Illa, amb el sostre de dèficit.

Et pot interessar  Junts lamenta que les entitats posin tots els partits "al mateix sac" i treu pit dels resultats del 12-M

“Ens estranya que no estigui abanderant la defensa dels interessos de Catalunya; però també entenem la seva dinàmica, perquè mentre aquesta és la nostra prioritat, la seva és que Pedro Sánchez tingui una legislatura tranquil·la”, ha afirmat Turull.

Hermètic amb Suïssa

Sobre les trobades de la setmana passada entre el PSOE i Junts a Suïssa, on van assistir-hi una delegació socialista encapçalada per Santos Cerdán i l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, Turull s’ha mostrat hermètic. “A la mesa de negociació amb el mecanisme de mediació internacional, precisament, una de les condicions que es va posar és que les trobades no tan sols fossin discretes, sinó també secretes”, ha afirmat el secretari general.

“I en aquest sentit, només farem comunicacions d’allò en què ens posem d’acord totes tres parts”, ha dit Turull. Precisant també que no seran ells els qui ho espatllin “per no complir les condicions que ens vam imposar”.

Jordi Turull ha fet aquestes valoracions a Girona, on el secretari general de Junts ha assistit a la presentació de l’oficina parlamentària del partit a la demarcació. En total, l’oficina la integren els onze diputats i senadors que té la formació a les comarques gironines (els set del Parlament, els dos del Congrés dels Diputats i els dos senadors).

Durant l’acte, Turull ha destacat que la nova oficina és la via d’interlocució de la ciutadania amb els representants de Junts al Parlament i a Madrid. El secretari general, que ha fer un símil comparant l’oficina amb un “carter” -perquè des d’aquí es dirigiran les diferents demandes allà on pertoqui- també ha posat en relleu que els diputats s’imposaran “autoexigència” i s’ha mostrat convençut que Junts “és l’única alternativa per defensar Catalunya”.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut