Edició 2286

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 28 de octubre del 2024
Edició 2286

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 28 de octubre del 2024

Turull aposta per “mobilitzar” l’independentisme com al 2017 i admet que al 3-O “s’hauria d’haver anat més enllà”

El secretari general de Junts es mostra predisposat a “recosir” el sobiranisme sense “ego ni orgull”

|

- Publicitat -

El secretari general de Junts, Jordi Turull, ha apostat per “mobilitzar” l’independentisme com es va fer el 2017, quan en va celebrar l’1 d’octubre i es va impulsar la declaració unilateral d’independència. “El 90% de la gent que era independentisme el 2017 segueix sent-ho. Ha deixat de mobilitzar-se. El que hem de fer és oferir il·lusió i esperança per a que es mobilitzin de nou”, ha dit en una entrevista a Rac1. Tot i així, ha negat que el sobiranisme “hagi de començar de zero” i creu que el que cal és “acabar-ho de fer, culminar la feina”. Amb tot, Turull ha admès que al 2017 el sobiranisme “hauria d’haver anat més enllà el 3 d’octubre” amb l’aturada de país que es va fer. “Però aquest camí Catalunya no l’havia fet mai”, ha reconegut.

Publicitat

El que no creu que Catalunya i l’independentisme estigui disposada a fer és “deixar-ho estar tot”. Tot i admetre que “el moment actual és molt diferent al de 2017” i que cal reconstruir molts espais, Turull considera, com ja es va expressar al congrés de Junts, que “una nació no pot renunciar mai a la unilateralitat”. “Hem de ser capaços de crear de nou les condicions per a poder culminar la feina”, ha dit.

Després del congrés que ha entronitzat Carles Puigdemont de nou a la presidència de Junts, Turull no ha volgut “posar deures” a la resta d’independentistes per tal de “recosir” les relacions i la unitat entre els partits. Però ha recordat que per part de Junts “i de les entitats “hi ha tota la predisposició per a arribar a acords i anar tots a una”. “No serà per egos personals ni per orgull que nosaltres frenarem res”, ha dit.

Et pot interessar  El Consell de la República detecta que Comín va fer "despeses no justificades" de 15.530 euros

Turull ha defensat també el retorn de Puigdemont a la presidència de Junts, apel·lant a que “les circumstàncies han canviat” respecte de com estava l’independentisme al darrer congrés del partit. “Ara fa més pujada però davant dels reptes podem convertir-ho amb una oportunitat. Això requereix d’un lideratge molt fort, present en totes les decisions, i el lideratge de Puigdemont va més enllà de Junts”, ha dit.

Per contra, ha negat que s’hagi apartat Laura Borràs, i ha assegurat que la decisió de substituir-la de la presidència per a enviar-la a la fundació heretada de Demòcrates amb la fusió dels dos partits és “compartida i presa d’acord entre Puigdemont i Borràs”.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut