Edició 2230

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de setembre del 2024
Edició 2230

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de setembre del 2024

Turull alerta Sánchez que Junts votarà en contra de “tot allò que consolidi el cafè per a tothom”

El dirigent de Junts vol repetir com a secretari general del partit i que Puigdemont estigui "el màxim d'implicat" en la "fórmula que ell se senti còmode"

|

- Publicitat -

El secretari general de Junts, Jordi Turull, deixa clar que la seva formació no col·laborarà amb el PSOE a menys que aquest compleixi els compromisos amb l’independentisme adoptats en la investidura de Pedro Sánchez, així com en la de Salvador Illa. Així, Turull ha avisat a Pedro Sánchez que votaran en contra de “tot allò que consolidi el cafè per a tothom” al Congrés dels Diputats, en referència als menysteniments dels socialistes respecte al finançament singular.

Publicitat

Sobre el finançament singular que l’independentisme reclama per a Catalunya, Turull ha dit que aquesta carpeta s’haurà de posar a la taula de negociació entre el PSOE i Junts a Suïssa. Així, ha reiterat el que Míriam Nogueras ja va manifestar la setmana passada, i és que Junts no forma part de cap bloc, sinó que el seu únic interès és Catalunya.

“El govern d’Espanya no té cap suport garantit, peça a peça”, ha insistit Turull, que ha assenyalat que no votaran res que vagi “en la línia d’incrementar el greuge”. També ha assenyalat que l’acord entre PSC i ERC per resoldre el conflicte polític a Catalunya “pot ser una esmena” del pacte d’investidura de Sánchez entre PSOE i Junts.

Finalment, sobre el congrés nacional que Junts celebrarà a l’octubre, Turill ha dit que vol repetir com a secretari general de la formació. No s’ha pronunciat sobre si Carles Puigdemont hauria d’ocupar la presidència de la formació, però sí que ha manifestat que ha d’estar “el màxim d’implicat possible” amb el partit en la “fórmula que ell se senti còmode”.

Et pot interessar  Illa afirma que prioritzarà els pactes amb ERC i Comuns durant la legislatura i agraeix a Aragonès el seu "llegat"
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut