Edició 2284

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 26 de octubre del 2024
Edició 2284

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 26 de octubre del 2024

TriasxBCN, Comuns i ERC reclamen xifres clares sobre impacte i despesa de la Copa Amèrica i PP i Vox lamenten que marxi

El regidor d'ERC Jordi Castellana ha lamentat que fins ara es coneixen "poques" dades fiables, mentre que Damià Calvet (TriasxBcn) ha reclamat l'auditoria

|

- Publicitat -

Els grups municipal d’ERC, Barcelona en Comú i TriasxBcn han reclamat a l’alcalde Jaume Collboni que doni a conèixer les xifres reals sobre l’impacte i la despsa de la Copa Amèrica. De la seva banda, PP i Vox han lamentat que no es torni a celebrar a la ciutat i critiquen l’actuació de l’alcalde. El regidor d’ERC Jordi Castellana ha lamentat que fins ara es coneixen “poques” dades fiables, mentre que Damià Calvet (TriasxBcn) ha reclamat l’auditoria per poder “fiscalitzar-la”. Janet Sanz (Comuns) ha demanat a l’alcalde un debat “honest” i l’ha acusat de “mentir” vinculant la renovació del litoral amb l’esdeveniment. En canvi, per a Daniel Sirera (PP) ha estat una “oportunitat perduda” i per a Gonzalo De Oro-Pulido “mal aprofitada”.

Publicitat

Castellana ha explicat que per tenir una opinió sobre si la Copa Amèrica ha estat positiva o no per a la ciutat fan falta xifres sobre el seu impacte. Fins ara, ha assegurat que hi ha hagut “molta frivolitat” i valoracions en base a “sensacions”, per això ha demanat dades clares sobre tot l’esdeveniment. En tot cas, ha valorat que de moment sembla que el llegat de la Copa Amèrica està “bastant lluny del que es podia preveure”.

De las seva banda, Calvet ha apuntat que sembla “el món al revés” ja que l’esdeveniment va aterrar a Barcelona amb Ada Colau d’alcaldessa i marxa amb Collboni com a batlle: “just al contrari del que pregonen als seus programes”. En tot cas, ha esperat que aquesta “separació amistosa” entre el consistori i els organitzadors “no serveixi per diluir, amagar ni evitar el rendiment de comptes”. Calvet ha reclamat una auditoria sobre la despesa pública, incloent la de la Regata Cultural.

També ha reclamat l’auditoria la futura líder del grup municipal de BComú, qui ha valorat que “no acaba de quedar clar” si la Copa Amèrica no es tornarà a fer a Barcelona perquè l’Ajuntament no vol o perquè els que no ho volen són els organitzadors. En tot cas, ha demanat a l’alcalde un balanç “realista” sobre l’esdeveniment i ha defensat que “no hi ha ningú” que defensi que aquest acte ha aportat alguna cosa a la ciutat. Entre d’altres, Sanz ha dit que l’auditoria ha d’explicar perquè s’ha incrementat, segons ha afirmat, l’aportació de diner públic per part d’Ajuntament, Generalitat i Estat “en 30 milions”.

Et pot interessar  El Govern posa en marxa un grup d'experts per dissenyar el nou model de finançament singular

D’altra banda, ha criticat que des del govern municipal es digui que la Copa Amèrica ha servit per transformar el litoral i ha defensat que aquest projecte es va iniciar el 2016, amb els Comuns al govern, i quan la Copa Amèrica “no estava a l’agenda”.

Per tot plegat, ha reclamat a Collboni que faci “autocrítica”, com ha defensat que han fet els comuns, i reconegui que l’esdeveniment “no ha aportat res” a la ciutat.

Sirera aposta per repetir i vol uns nous jocs olímpics

De la seva banda, el líder del PP a Barcelona ha acusat Collboni de “no fer la seva feina” i ha afirmat que el consistori “no s’ha pres suficientment en serio” què significava aquest fet per a la ciutat. I és que Sirera ha assegurat que l’alcalde “no ha fet res” perquè la Copa es quedi a la capital catalana i s’ha limitat a “posar-se de perfil”.

De fet, Sirera ha defensat la necessitat que Barcelona sigui seu de grans esdeveniments i per això presentarà una proposició en el proper ple perquè la ciutat torni a presentar candidatura per acollir uns jocs olímpics. Ha dit que els més viables són els del 2040 i ha instat tothom a començar a treballar en aquesta possibilitat.

Per últim, el regidor de Vox De Oro-Pulido ha lamentat que amb la marxa de la Copa Amèrica “se surten amb la seva els del ‘no’ a tot”. Ha afegit que Collboni demostra “ser un digne successor” de Colau i ha defensat que, tot i que no veu complertes les expectatives de turistes, sí que ha servit per “normalitzar” la imatge de la ciutat.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut