Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024
Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024

Torres insisteix que l’exclusió de Catalunya del repartiment de menors que vol Junts “no té cobertura jurídica”

Afirma que sabien que "posarien serioses dificultats perquè està en el context de la negociació", però remarca que "no és possible" acceptar la petició dels independentistes

|

- Publicitat -

El ministre de Política Territorial, Ángel Víctor Torres, ha insistit aquest dijous que la petició de Junts d’excloure Catalunya del repartiment de 347 menors immigrants no acompanyats que es troben a les Canàries mentre no es faci efectiva la delegació de les competències en immigració a la Generalitat “no té cobertura jurídica” i, per tant, “no es pot acceptar”. En una entrevista a TVE, el ministre també ha demanat al PP que demostri realment que vol ser “solidari” i doni suport a la modificació de la llei d’estrangeria que ha d’establir un sistema per al repartiment dels menors no acompanyats entre les comunitats autònomes. El PP, ha dit, està fent una “cursa d’insolidaritat” amb Vox que nega als menors els seus drets.

Publicitat

Torres ha fet aquestes manifestacions després que a la Conferència Sectorial d’Infància que va tenir lloc aquest dimecres a Madrid el PP es va avenir a rebre als seus territoris part d’un primer contingent de 347 menors que es troben a les Canàries, però no va donar suport a la modificació de la llei d’estrangeria que proposen Canàries i el govern espanyol per establir un sistema de “solidaritat obligatòria” entre comunitats autònomes.

Torres ha evitat criticar ERC malgrat que aquest dimecres la Generalitat es va abstenir en el repartiment dels 347 menors. El ministre ha destacat que ERC ha anunciat la seva voluntat de presentar esmenes a reforma de la llei, fet que al seu entendre demostra “voluntat d’aconseguir una modificació legislativa per canviar això per llei”. “Apel·lo al fet que tots els grups polítics donin suport a aquesta mesura”, ha afirmat.

Et pot interessar  El ministre Torres demana a Junts que aparqui la petició del traspàs de les competències d'immigració

També ha fet referència a la negativa de Junts de donar suport a la modificació de la llei d’estrangeria i al repartiment de menors mentre no es deleguin les competències en immigració a Catalunya, tal com van pactar Junts i el PSOE al gener. “Sabíem que posarien serioses dificultats perquè està en el context de la negociació de la delegació de competències”, ha dit, però la petició que Catalunya quedi exclosa del repartiment dels 347 immigrants “no té cobertura jurídica” i “no és possible acceptar-la”.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut