Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024
Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024

Torrent, després que el TSJC el porti a judici: “La llibertat d’expressió és la millor manera de defensar la democràcia”

|

- Publicitat -

El conseller d’Empresa i Treball i expresident del Parlament, Roger Torrent, assegura que defensar la llibertat d’expressió és “la millor manera de defensar la democràcia, el parlamentarisme”. Torrent ha respost així a la finalització de la instrucció d’un presumpte cas de desobediència per part del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i que el portarà a judici per haver permès debatre resolucions sobre la monarquia i l’autodeterminació el novembre del 2019. Torrent creu que el Parlament no deixarà de debatre sobre aquests assumptes malgrat la “repressió” i reclama que en seu parlamentària es pugui “parlar de tot” el que proposin els grups parlamentaris perquè és “el que volen els ciutadans”.

Publicitat

Amb tot, però, Torrent assegura que les conclusions de la instrucció del cas no el sorprenen. “Malauradament ja no ens sorprèn res des del punt de vista de la repressió i ens estem acostumant a notícies d’aquestes característiques, però no ens resignem”, ha etzibat.

L’expresident del Parlament creu que cal seguir lluitant per a una “resolució democràtica a un conflicte que és de naturalesa política” i defensa que al Parlament s’hi pugui parlar de qualsevol cosa que proposin els partits en representació dels ciutadans de Catalunya.

Sobre l’acusació de desobediència, Torrent assegura que el seu paper com a president del Parlament va ser defensar el dret a la llibertat d’expressió i a la iniciativa parlamentària: “És el que vam fer i el que continuarem fent sempre. Ho farem tants cops com convingui”.

En aquest sentit, l’ara conseller assegura que aquesta és la línia que hauria de seguir sempre el Parlament, ja que “no pot ser una altra”. Torrent ha explicat que ja ho va defensar davant el tribunal en fase d’instrucció i que serà el mateix que defensi ara durant el judici.

Et pot interessar  Puigdemont i Alay es querellen contra el jutge Aguirre acusant-lo de prevaricació i malversació
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut