Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024
Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024

Tejero exposa els dubtes sobre el “Sí de la llei pel català”, honorant a l’activista en vaga de fam: “Cal desobeir”

|

- Publicitat -

“Per què jo he acabat votant Sí a la Llei de la Llengua?”, així arrenca el fil de Twitter escrit pel diputat de Junts, Salvador Vergés i Tejero on exposa els diferents dubtes sobre el Decret Llei, honorant així a l’activista que encara avui dia es troba en vaga de fam per reivindicar l’ús del català a l’escola i denunciar el decret llei votat per ERC, Junts, PSC i Podem, Salvador Ribot.

Publicitat

Tejero d’entrada vol deixar clar que el tuit argumentatiu “no satisfarà a ningú”, però per contra a tingut molt ressò a xarxes socials: “De fet, crec que el faig per a mi, perquè em fa falta. Però el comparteixo per si voleu, com jo, dialogar amb els dubtes”.

Així mateix, parteix de la premissa de “l’error esmentat i autocriticat de pretendre modificar la Llei de Política Lingüística” i vol remarcar que no és només un tema polític, sinó que en gran manera és “tècnic”. Un acord que Òmnium i Plataforma per La Llengua a priori li havien donat el vistiplau: “A partir d’aquí, amb una feina excel·lent i un esforç personal enorme dels companys que han liderat la negociació, dialogant amb TOTHOM, i amb la pressió dels terminis, es consensua un text amb l’Ok dels dos actors i més, i es registra; però Plataforma per la Llengua se n’acaba desmarcant”.

Davant d’aquest panorama, Tejero assegura percebre “crítiques i veus d’alarma per certes del text però alhora constato que la majoria de gent desconeix que la Llei s’acompanyarà d’un Decret Llei”. I contínuament assegura que si volíem un acord transversal no només independentista, matisant que “el català és cosa de tots”, el decret requeria la llei, ja que era un acord de comuns.

Seguidament, destaca que el Decret protegeix els docents “traslladant tota la responsabilitat al Departament, busca percentatges lingüístics i estableix el català com a única llengua vehicular i d’acollida. Tot i això, explica que, equiparable a qualsevol acord fet per Catalunya pot ser interpretat en contra per Espanya. En aquest punt, Tejedor aporta la solució més clara: “Desobeir”. Tejero carrega contra la CUP i explica els fonaments de l’esmentada desobediència: “No és una desobediència a la brava., opció CUP, sinó basada en un nou marc normatiu que protegeix els centres i que ens dóna temps i més armes. Veig que pot ser un bon exemple de confrontació intel·ligent”, afegeix.

Finalment, conclou que no està convençut al 100% de tot plegat: “És impossible, ja que únicament la independència salvarà el català”, tot i això, afirma que “s’han generat eines òptimes per seguir defensant a mort la llengua davant de l’Estat”.

Honor a Salvador Ribot

En el fil, es mostra eternament agraït amb l’activista que es troba amb vaga de fam pels resultats de la votació del Decret Llei del Català: “El visito, enraonem, un dia i un altre, però la discrepància es manté. L’amistat també. I s’acosta la votació de la Llei, el 13è dia ja de la seva acció”, apunta.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut