Edició 2211

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 15 de agost del 2024
Edició 2211

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 15 de agost del 2024

Sumar recula i corregeix la pàgina web on segregava el català i el valencià com a llengües diferents

La pàgina web de 'Sumar' ja no diferencia el català i valencià i pot llegir-se en català, euskera, gallec i castellà

|

- Publicitat -

La formació de Yolanda Díaz, ‘Sumar’, que el passat dijous 20 de juliol va rebre desenes de crítiques per assegurar voler defensar les llengües oficials de l’Estat però, a la vegada, segregar la llengua catalana diferenciant-la del valencià, finalment ha rectificat. Ara, la seva pàgina web pot llegir-se en català, euskera, gallec i castellà.

Publicitat

La polèmica va esclatar a les xarxes, just després que la candidata de Sumar-En Comú Podem, Aina Vidal, anunciés que la seva formació impulsaria una Llei d’ús de llengües oficials perquè el català, l’euskera i el gallec puguin aprendre’s arreu de l’Estat, i que fomentarà l’ús d’aquestes llengües a través de la creació audiovisual a TVE. 

Diversos usuaris que van consultar la pàgina web de la formació van adonar-se que els de Yolanda Díaz feien una diferenciació entre el català i el valencià com si es tractés de llengües diferents, un fet que divideix i separa encara més els parlants, i van criticar-ho a les xarxes socials. Acusaven ‘Sumar’ de secessionisme, però en aquest cas lingüístic, a la vegada que criticaven la hipocresia d’assegurar voler vetllar pel català sense haver fet cap esforç en matèria lingüística aquesta darrera legislatura.

Et pot interessar  Amb Illa el miracle: L'acord amb 'majors' i cinemes per estrenar 25 títols anuals doblats al català no s'ha complert cap any des del 2012
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut