Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024
Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024

Sumar i Compromís acorden concórrer junts el 23-J al País Valencià

La coalició garanteix que els llocs de sortida que Compromís reclamava, així com representació segura en el Congrés dels Diputats

|

- Publicitat -

Acord entre Sumar i Compromís per concórrer junts les eleccions generals que se celebraran el pròxim 23 de juliol. La coalició, que s’ha presentat el dia en què es tanca el termini per registrar-les, es presentarà amb el nom Compromís-Sumar: Sumem per guanyar, una fórmula que inclou el nom dels dos partits, tal com demanava Compromís.

Publicitat

La coalició podrà designar els llocs 1 i 2 per la circumscripció de València al Congrés, i el 2 i el 4 per Alacant. Yolanda Díaz designarà el cap de llista i el número 3 d’Alacant, mentre que en el cas de Castelló el número 1 el decidiran ambdues forces, mentre que el número 2 el designarà Compromís. D’altra banda, segons apunta À Punt, l’acord també contempla tindre autonomia parlamentària, un fet que es traduiria en disposar d’un grup valencianista propi a la cambra baixa. Amb tot, la coalició garanteix que els llocs de sortida que Compromís reclamava, així com representació segura en el Congrés dels Diputats.

En paral·lel, la negociació entre Sumar i Podem continua oberta a l’espera de conèixer el resultat de la consulta a les bases del partit lila. Segons fonts del partit, Compromís només ha negociat amb Sumar; les mateixes fonts apunten que, si en els llocs que s’han reservat a Sumar a les llistes hi va gent de Podem, serà una qüestió que hauran de decidir entre Podem i Sumar.

La formació lila va plantejar ahir dijous al vespre presentar-se en solitari al País Valencià i amb Sumar a la resta de l’estat espanyol i fonts de Podem ho va justificar per evitar “vetos” davant la manca d’entesa amb Compromís, tot i que el líder del partit taronja, Joan Baldoví, va desmentir que la seva formació hagués vetat a Podem.

Et pot interessar  Sumar admet que una repetició electoral a Catalunya "complicaria" els pressupostos de l'Estat
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut