Edició 2184

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de juliol del 2024
Edició 2184

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de juliol del 2024

Simó afirma que el Departament treballa per resoldre “amb molta cura” totes les reclamacions per les adjudicacions

La consellera reconeix la "tensió" al sistema i l'"angoixa" que ha generat el procés d'estabilització

|

- Publicitat -

La consellera d’Educació, Anna Simó, ha afirmat que el Departament treballa per resoldre “amb molta cura” totes les reclamacions rebudes per les adjudicacions provisionals d’estiu de les places docents per al curs vinent. Des de Sabadell, Simó ha assegurat que aquesta és ara la “prioritat” de la conselleria i els serveis territorials, que han començat la tasca aquest dijous després dels dos dies habilitats per presentar reclamacions. La consellera ha reiterat que la dificultat ha vingut pel procés d’estabilització, que ha incorporat uns 31.000 funcionaris al sistema. Segons Simó si s’haguessin fet convocatòries d’oposicions cada any la situació no hagués derivat en la “tensió” que ha suposat tot el procés per al sistema.

Publicitat

Educació va publicar dilluns les adjudicacions, d’entre les 62.354 sol·licituds, entre funcionaris i interins, i 3,8 milions de peticions de lloc de treball rebudes. Els sindicats i docents afectats han criticat el procés i el fet d’haver obtingut adjudicació en un centre lluny de la seva residència.

La consellera ha insistit que s’ha d’adjudicar una plaça a tots els funcionaris i que en el 97% dels casos s’ha fet entre les tres comarques escollides per la persona afectada. Ha afegit però que hi ha una prelació de criteris, on passen en primer lloc els que van superar el concurs de mèrits, en segon lloc els que van aprovar el primer procés d’oposicions i en tercer els del darrer procés. A més, es té en compte la puntuació, motiu pel qual aquells que fa menys que han aprovat les oposicions i amb notes més baixes tenen menys possibilitats d’aconseguir la plaça que volen, segons Simó.

Et pot interessar  Educació publica l'adjudicació de destinacions dels docents per al curs vinent, després de l'endarreriment inicial

En tot cas, ha afirmat que a partir d’aquest dijous s’analitzarà “cas per cas” cada reclamació i les adjudicacions finals se sabran abans que acabi el mes. SI tot i això els docents no estan d’acord amb la plaça assignada, els ha recordat que l’any vinent hi ha concurs de trasllats i poden optar-hi.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut