Edició 2255

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 27 de setembre del 2024
Edició 2255

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 27 de setembre del 2024

S’ha acabat la festa per a Alvise: el Suprem l’investiga per presumpte finançament il·legal i suborn

L'eurodiputat de la formació dretana 'Se acabó la fiesta' admet haver acceptat 100.000 euros d'un empresari "com a autònom i sense factura"

|

- Publicitat -

L’eurodiputat i líder de Se Acabó La Fiesta (SALF) Luís ‘Alvise’ Pérez Fernández ha admès que va acceptar 100.000 euros d’un empresari de criptomonedes “com a autònom i sense factura”. En un missatge al seu canal de Telegram ha apuntat que podria enfrontar-se a una multa del 25% sobre el total per acceptar l’import sense factura. La Fiscalia del Tribunal Suprem l’està investigant per aquests mateixos fets basant-se en una denúncia presentada el 19 de setembre per l’empresari de criptomonedes Álvaro Romillo. La Fiscalia hi veu un possible delicte de finançament il·legal perquè la llei de partits prohibeix expressament donacions de més de 50.000 euros per part d’una sola persona i any, i no descarta tampoc altres delictes com el de suborn.

Publicitat

En l’escrit que va remetre a la Fiscalia, l’empresari de criptomonedes i fundador de Madeira Invest Club –que es va declarar en fallida- va explicar que el 27 de maig va lliurar a Alvise 100.000 euros. Segons va informar eldiario.es, va incorporar a l’escrit documents que recullen converses que havia mantingut amb el líder de SALF, on aquest li demanava “fons que no requereixin ser controlats pel Tribunal de Comptes” per pagar mítings i actes de campanya.

Després de la denúncia del 19 de setembre l’empresari ha ampliat la documentació i la Fiscalia considera que conté indicis de delicte. Per aquest motiu aquest dimecres ha remès la denúncia a la Fiscalia del Tribunal Suprem, que és l’encarregada d’investigar suposats delictes que afecten persones aforades, com ho és Alvise per la seva condició d’eurodiputat.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut