Edició 2173

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 07 de juliol del 2024
Edició 2173

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 07 de juliol del 2024

Sergi Sabrià dimiteix com a viceconseller del Govern arran de l’escàndol dels cartells

El republicà afirma que ho fa per "no servir de distracció" del que ERC ha d'afrontar i rebutja cap implicació amb els cartells

|

- Publicitat -

El viceconseller del Govern en funcions, Sergi Sabrià, ha anunciat la seva dimissió com a membre de l’executiu català. Sabrià ha comparegut aquest dijous per primera vegada després que esclatés l’escàndol dels vergonyosos cartells que el 2023 van aparèixer a Barcelona contra els germans Maragall. El republicà ha insistit que “mai aprovaria una acció com la dels cartells de l’Alzheimer” i que no va tenir res a veure amb l’acció, però afirma que fa aquest pas al costat per una qüestió de responsabilitat i per “no servir de distracció dels temes que aquesta organització ha d’afrontar: Renovar-se i adaptar-se”.

Publicitat

Una quarantena de persones han assistit a la roda de premsa per donar suport a Sabrià, entre les quals la vicepresidenta en funcions, Laura Vilagrà; la consellera Natàlia Mas Guix; el mateix Ernest Maragall; la direcció del grup parlamentari amb Josep Maria Jové i Marta Vilalta; així com directors i tècnics de comunicació i altres càrrecs tant d’ERC com del Govern. L’exviceconseller ha agraït a Ernest Maragall haver assistit a la seva roda de premsa de comiat, fet que assegura que demostra la seva innocència en aquest escàndol.

L’exviceconseller ha remarcat que si dimiteix no és perquè “sigui culpable de res”, sinó més aviat per a fer de tallafocs de tots els rumors i crítiques que s’estan emetent contra ERC i, per, d’alguna manera, “ajudar a rebaixar la tensió”. Així, assegura que fer aquest pas al costat és la “millor aportació” al projecte col·lectiu que “s’està esberlant”: “Això ERC no s’ho mereix” ha lamentat.

“No vaig aprovar ni aprovaria mai una acció com la dels cartells de l’Alzheimer”

“Vull que quedi molt clar que jo no vaig aprovar ni aprovaria mai una acció dels cartells com els de l’Alzheimer, que traspassa tots els límits ètics“, ha reblat. Sabrià ha dit que li va tocar fer de “bomber”, però ha apuntat que tan bon punt va tenir coneixement que la campanya havia sortit de les files d’ERC va comunicar-ho directament a l’aleshores president del partit, Oriol Junqueras, amb qui ha assegurat que no parla des de la nit electoral del 23-J. Aquesta és una informació, però, que Junqueras ha negat públicament.  

Sabrià, visiblement emocionat, ha reivindicat el llegat d’ERC al llarg de la història: “ERC és el partit de Macià i de Companys, és el partit de Tarradellas i de Pere Aragonès, i això està per sobre de tots nosaltres. ERC és un projecte col·lectiu i mai serà el projecte d’una persona” ha indicat, tot subratllant que no té “cap necessitat d’aferrar-se al càrrec“.

Et pot interessar  ERC cita a declarar dilluns Tolo Moya pels cartells contra els Maragall

Sabrià assenyala Junqueras: “Hi ha qui no li importa el partit, només l’ambició personal”

Tot i que és ell que dimiteix, Sabrià no ha volgut deixar res al tinter i, per això, no ha dubtat a assenyalar de forma indirecta l’expresident d’ERC Oriol Junqueras. Així ha subratllat que hi ha qui ha “enfangat fins a límits insospitats” un debat intern “imprescindible” al si del partit, “alhora que sentia frases com que ‘calia rentar els llençols a casa'”, ha dit Sabrià, recordant les paraules de Junqueras sobre el pols intern a ERC.

“La conclusió és que hi ha qui no li importa el partit, ni la militància ni la ciutadania, només l’ambició i el desig personal de controlar una organització per fer-se-la a mida”, ha etzibat, tot indicant que espera que la seva dimissió serveixi per fer “evident” els “veritables interessos” dels qui el volien “fora”.

Rebutja l’existència d’una organització paral·lela dins ERC

D’altra banda, Sabrià ha negat l’existència d’una organització paral·lela dins d’ERC que duria a terme campanyes de joc brut polític, tal com indicava el diari ‘Ara’. “No hi ha estructura paral·lela, hi ha campanyes que són amb el logo del partit i altres que són més properes a l’activisme. I totes estan autoritzades i finançades amb transparència. Les campanyes de difusió de missatge sense logo són habituals i potser les campanyes contemporànies no són tan boniques com ens agradaria” ha afirmat, tot negant altra vegada qualsevol implicació en l’escàndol dels cartells contra els Maragall.

Compleix amb el pas al costat anunciat la nit electoral del 12-M

Sabrià ja va anunciar que faria un “pas al costat” el 17 de maig, quan va explicar que deixaria la política institucional quan arribi el nou govern i especialment arran dels mals resultats d’ERC el 12-M. En una carta va apuntar que emprendrà nous camins professionals: “És l’hora de cares noves i idees noves, de deixar pas a nous lideratges”. Fent repàs de la seva trajectòria dins el partit i dins la política, en el qual ha exercit com a portaveu, president del grup parlamentari d’ERC, cap de l’oficina d’Aragonès a la presidència, i alcalde de Palafrugell, Sabrià s’ha mostrat “convençut” que el partit compta amb una nova generaciópreparada per prendre el relleu“.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

1 COMENTARI

  1. Es comença a fer neteja a ER, encara que no sigui per motius politics de transcendència. Aixó només son cagades d’ineptes creguts i llepaculs. Encara falta eliminar a figures que es van passar totalment a l’enemic i que no aporten res de bo al partit, tot i que jo no els voti, em fa mal veure com presumien de catalanistes al Parlament i ara son totalment eÑistes i 155eros. I el Junqueras que vagi fent les maletes també, com a cadàver polític que ès, doncs no té cap credibilitat, ni ell ni els que busquen refugi (guardar el lloc) fent costat al PSC

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut