Edició 2284

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 26 de octubre del 2024
Edició 2284

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 26 de octubre del 2024

Sánchez reitera que no tenia coneixement de les activitats d’Ábalos

El president espanyol sosté que el va cessar per "rellançar l'executiu" després de la pandèmia

|

- Publicitat -

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha insistit aquest dimecres que no tenia coneixement de les activitats del seu exnúmero dos al PSOE i ministre José Luis Ábalos, a qui l’Audiència Nacional demana que s’imputi pel ‘cas Koldo’. En roda de premsa a Faro en el marc de la cimera hispano-portuguesa, Sánchez ha negat que el cessés com a ministre com a reacció als fets que ara s’investiguen, i ha assegurat que Ábalos va abandonar el seu govern en el marc d’una crisi de govern profunda que va fer com a president per la necessitat de “renovar i rellançar la tasca de l’executiu” després de la pandèmia de la covid.

Publicitat

Sánchez també ha defensat la decisió del seu executiu de rescatar Air Europa, una de les operacions que l’Audiència de Madrid ha ordenat al jutge instructor Juan Carlos Peinado que aparti de la investigació de la dona del president espanyol, Begoña Gómez.

“Defenso la conveniència tant des del punt de vista de l’interès general com també des del punt de vista formal”, ha dit, “perquè si no haguéssim rescatat Air Europa en aquell moment de la pandèmia, Espanya hagués estat l’únic país del món que no hagués rescatat una de les seves principals aerolínies”.

També ha defensat la “conveniència formal i administrativa” d’aquella decisió, que –ha recordat- “va ser avalada per la Unió Europea, el Tribunal de Comptes i el Tribunal de Justícia de la Unió Europea”.

“Aquell rescat es va fer amb préstecs i condicions molt estrictes a Air Europa, i el contribuent espanyol ha de saber que evidentment estem cobrant aquests préstecs”, ha dit.

Et pot interessar  El govern espanyol aprova un decret per poder renovar el Consell d'Administració de RTVE per majoria absoluta

En aquest sentit ha afirmat que “tornaria a adoptar avui” les decisions que va adoptar aleshores, perquè “afortunadament ara tenim una Air Europa que funciona”.

Pel que fa a la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Madrid de rebutjar la querella per prevaricació que la seva parella havia presentat contra el jutge Peinado, Sánchez ha afirmat que encara no ha pogut llegir els arguments dels jutges i “només pot traslladar el respecte i acatament” de la decisió.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut