Edició 2269

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 11 de octubre del 2024
Edició 2269

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 11 de octubre del 2024

Sánchez promet “absoluta contundència” davant “qualsevol indici de cas de corrupció” al seu govern

El president afirma sobre el 'cas Koldo' que no hi haurà "impunitat" i ofereix col·laboració a la justícia

|

- Publicitat -

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha promès aquest divendres “absoluta contundència” davant “qualsevol indici de cas de corrupció” que s’hagi pogut donar “desgraciadament” al seu executiu. “No hi haurà impunitat”, ha asseverat el líder del PSOE en ser preguntat per la premsa per un informe de l’UCO de la Guàrdia Civil que afirma que l’exministre José Luis Ábalos va tenir un paper “rellevant i de responsabilitat” a la trama del ‘cas Koldo’. Després de reunir-se amb el Papa Francesc a la Santa Seu, Sánchez ha reivindicat el seu compromís amb la transparència i el bon govern i ha ofert col·laboració amb la justícia i les forces de seguretat per aclarir la situació. “Resposta immediata”, ha reblat.

Publicitat

Segons la Guàrdia Civil, Ábalos hauria tingut un paper destacat a la trama de presumpta corrupció en la compra de material sanitari en pandèmia que va precipitar la seva expulsió del partit socialista. Tal com s’indica a l’informe de més de 200 pàgines consultat per l’ACN, els indicis recollits per la policia constaten que Ábalos va mantenir una relació directa amb els negocis del seu exassessor Koldo García i el comissionista Víctor de Aldama.

“Per aprofundir-hi, caldria investigar quina relació tindria l’exministre amb la referida organització criminal i els fets investigats, per a això es requeriria iniciar una investigació sobre aquesta persona, actualment aforada”, apunta l’UCO a les conclusions de la seva investigació. Poc després de rebre el document policial, el jutge de l’Audiència Nacional Ismael Moreno va enviar una petició al Congrés per certificar la condició de diputat de l’exministre, fet que suposava el pas previ a enviar el cas al Suprem per la condició d’Ábalos com a aforat.

Et pot interessar  El govern espanyol nega haver rebutjat l’ajuda de la UE per la crisi migratòria i titlla el PP “d’irresponsable”

“Contundència”

Davant d’aquest escenari, Sánchez ha ofert contundència i col·laboració amb la justícia. “Vull recordar que el govern d’Espanya, i jo en particular, tenim un compromís amb la regeneració democràtica d’ençà que vam impulsar una moció de censura l’any 2018”, ha remarcat. Així mateix, ha defensat que ha actuat sempre amb “contundència, determinació i convicció” davant qualsevol indici d’irregularitats.

En aquest sentit, el president ha recordat que Ábalos -exministre i exsecretari d’organització del PSOE- té obert un expedient d’expulsió i se l’ha tret del grup socialista al Congrés. Finalment, ha defensat que encapçala “un govern net” que no té “res a veure” amb pràctiques poc exemplars i que “voregen amb la corrupció”. “A diferència del que ha passat en el passat, amb el meu govern, si hi ha algun cas de corrupció que la justícia haurà de determinar, no hi haurà impunitat”, ha afegit. “Qui la fa, la paga”, ha conclòs.

Viatge de Delcy Rodríguez

Pel que fa al viatge de la vicepresidenta veneçolana Delcy Rodríguez a Madrid, el president ha dit que Ábalos el va informar. “Quan el govern d’Espanya es va adonar que tenia unes sancions individuals es va cancel·lar la visita”, ha argumentat. Tot i això, ha explicat que la dirigent chavista ha fet altres viatges a Europa, com per exemple la seva participació presencial a la cimera de la Celac i la Unió Europea celebrada a Brussel·les l’any passat.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut