Edició 2275

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 17 de octubre del 2024
Edició 2275

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 17 de octubre del 2024

Sánchez Llibre celebra la “bona sintonia” entre el Govern i Foment del Treball

El president de la patronal creu que l'executiu d'Illa va "en la bona direcció" per al retorn de les empreses que van marxar l'1-O

|

- Publicitat -

El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, considera que amb la Generalitat que encapçala Salvador Illa es va en la “bona direcció” per assolir les circumstàncies que permetin el retorn de les empreses que van marxar per l’1-O. Així ho ha expressat durant durant el IV Foro Empresarial de Catalunya, organitzat aquest dijous per ‘elEconomista’ a la seu de la institució, on ha remarcat que “si hi ha estabilitat econòmica i política i seguretat jurídica, tornaran”. D’altra banda, Sánchez Llibre ha mostrat sintonia amb el nou executiu català, perquè de les primeres paraules d’Illa van ser que volien que Catalunya liderés l’economia política espanyola: “Més coincidència, impossible”.

Publicitat

El president de la patronal s’ha mostrat confiat que la tornada arribi en aquesta legislatura, perque s’ha iniciat “en la bona direcció”. “Veurem si es donen aquestes circumstàncies. Si es donen, segur que tornaran”, ha remarcat.

També ha apuntat un element “coincident” amb l’actual Govern: la col·laboració publicoprivada, encara que ha matisat que els empresaris suporten “massa pressió fiscal”. En aquesta línia, ha criticat que el finançament singular per a Catalunya se l’anomeni “la quota catalana” i ha recalcat que l’acord entre socialistes i republicans “no és així”, com tampoc suposa un “concert”. El president de la patronal ha qualificat el model actual de “caducat”, però ha volgut deixar clar que no té “cap posicionament” sobre el futur sistema de finançament.

D’altra banda, Sánchez Llibre ha explicat que si s’arriba a un acord pel sostre de despesa hi haurà una “finestra d’oportunitat” per tenir comptes. Tot i així, ha subratllat que desconeix en quin estat es troben aquestes negociacions i ha posat l’accent en què “defensa els empresaris i la política industrial”.

Et pot interessar  Puigdemont replica que a Illa li "incomoda" reunir-se amb ell pel paper del PSC en la repressió
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut