Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024
Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024

Sánchez diu que els catalans han votat “obrir un temps nou” amb Illa: “Serà beneficiós per tot Espanya”

El president espanyol té clar que la hipotètica presidència d'Illa li permetrà continuar espoliant i infrafinançant Catalunya

|

- Publicitat -

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha reiterat aquest dijous la importància de la victòria de Salvador Illa a les eleccions catalanes de diumenge. En ple inici de les negociacions, i després que Puigdemont hagi reclamat poder optar a la presidència tot i quedar per darrere del PSC, Sánchez ha avisat que els catalans han votat “obrir un temps nou”. “La victòria dels socialistes i en particular d’Illa en vots i escons per primer cop a la història tanca una dècada de divisió i ressentiment a la societat catalana”, ha dit en un acte a Madrid on ha remarcat que aquest pas serà també “beneficiós per tot Espanya”. D’altra banda, ha dit que l’economia de l’Estat ja no va “com una moto”, com deia fa un any, sinó “com un coet”.

Publicitat

Per Sánchez, la “convivència i el retrobament” són elements que generen prosperitat econòmica i social, dos objectius que ha volgut realçar després dels resultats del 12-M a Catalunya. “Teníem raó els que hem defensat des del principi que la superació dels conflictes passats es feia amb el perdó i la generositat”, ha remarcat en un fòrum organitzat per ElDiario.es a Madrid.

Dirigint-se al PP, Sánchez ha qualificat d'”esperpèntic” escoltar a dirigents com Alberto Núñez Feijóo o Alejandro Fernández discutint si el procés ha acabat o no. “Els que diuen que el procés ha mort a Catalunya, a Madrid diuen que està més viu que mai i els que a Catalunya no parlen ni d’indults ni d’amnistia, a Madrid convoquen manifestacions”, ha asseverat.

Economia “com un coet”

Aprofitant la seva intervenció en un acte sobre els fons europeus, Sánchez ha valorat la millora de les previsions econòmiques per l’Estat. En aquest sentit, ha dit que si bé fa un any considerava que el país anava “com una moto”, ara pot dir que creu que va “com un coet”.

Et pot interessar  El PSC deixa en mans de l’executiva del partit validar o rebutjar els possibles acords amb ERC i Comuns

“Ahir mateix la Comissió Europea va revisar a l’alça per Espanya el 2024 fins al 2,1%, tres vegades més que la mitjana de l’eurozona”, ha reivindicat. “Són dades espectaculars d’una Espanya que avança en la bona direcció davant les profecies i les mentides d’una oposició apocalíptica i sense nord”, ha reblat.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut