Edició 2166

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 30 de juny del 2024
Edició 2166

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 30 de juny del 2024

Sánchez diu que arran de l’amnistia “Espanya és més pròspera i està més unida que el 2017”

El PSOE s'entesta a fer veure que la llei d'amnistia posa punt final al conflicte polític i ignora els advertiments dels diputats independentistes

|

- Publicitat -

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha afirmat que arran de la llei d’amnistia aprovada aquest dijous “avui Espanya és més pròspera i està més unida que el 2017”, tot destacant que “en política, com a la vida, el perdó és més poderós que la rancúnia”. Sánchez s’ha expressat d’aquesta manera a través de Twitter minuts després que el Congrés dels Diputats hagi aprovat l’amnistia després d’un tens debat, en el qual el president no ha participat. D’altra banda, el ministre de la Presidència, Félix Bolaños, ha celebrat que l’aprovació de l’amnistia “tanca una etapa de conflicte, tensió i enfrontament i n’obre una nova de futur, prosperitat, acords i de fer política dins de les institucions i la llei”.

Publicitat

“A la política, com a la vida, el perdó és més poderós que la rancúnia. Avui Espanya és més pròspera i està més unida que el 2017. La convivència s’obre camí” ha escrit Sánchez. Per la seva banda, Bolaños ha afirmat que la norma és “un pas definitiu” per “superar l’etapa de tensió i de conflicte” i per “obrir una nova etapa” d’acords, malgrat que tant el PSOE com el PSC rebutgen frontalment la possibilitat de celebrar un referèndum d’autodeterminació.

Bolaños ha tret pit que aquesta és una llei que neix amb el suport dels representants de 12,5 milions de ciutadans que conformen la majoria absoluta, així com amb suport social, “com vam veure a les urnes el 12 de maig a Catalunya” i amb “suport jurídic” perquè “la Comissió de Venècia li va donar suport des del punt de vista jurídic”. El ministre, com ha fet anteriors vegades, s’entesta a fer veure que amb aquesta llei conclou el conflicte polític, un fet del qual els diputats independentistes han advertit que està fent una lectura errònia. 

Et pot interessar  El BOE publica la llei d'amnistia i la norma entra en vigor

Així, Bolaños ha assegurat que a Catalunya “ja hi ha hagut normalització social” com es va veure “a les urnes”, i també “normalització institucional” perquè “avui totes les forces polítiques a Catalunya fan política dins de les institucions, dins de la llei, la constitució i el sistema democràtic al nostre país”. “Aquesta llei ja ha complert els seus objectius, perquè a Catalunya ja s’ha produït la normalització política i hi ha una relació absolutament normalitzada entre el govern d’Espanya i la Generalitat” i “avui a Catalunya es pensa i es treballa en el que autènticament interessa els ciutadans” ha afegit

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut