Edició 2276

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 18 de octubre del 2024
Edició 2276

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 18 de octubre del 2024

Sánchez, després de la querella del PP: “A qui no té res a oferir només li queden el soroll i la polarització”

El PSOE respon a les acusacions de corrupció recordant l'historial de casos del PP i del mateix Feijóo

|

- Publicitat -

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha criticat el “soroll” i la “desinformació” després que el PP hagi presentat la querella per “finançament irregular” del PSOE anunciada el diumenge pel ‘cas Koldo’. “A qui no té res a oferir, només li queden el soroll i la polarització”, ha afirmat Sánchez durant una conferència a Barcelona organitzada pel Grup Prisa. El president del govern espanyol ha reivindicat el projecte de país “que funciona” que assegura que està posant a la pràctica el seu govern i ha augurat que quan s’acabi la legislatura el 2027 “Espanya serà un país millor”. “Ningú ens apartarà ni un mil·límetre del nostre camí”, ha advertit Sánchez.

Publicitat

El president també ha criticat la ideologia “ultraconservadora” que va guiar el govern espanyol durant la crisi financera i ha afirmat que és la mateixa ideologia amb la qual ara “gestionen la seva frustració per la falta de projecte polític”.

El PSOE respon a les acusacions de corrupció recordant l’historial de casos del PP i del mateix Feijóo

La direcció del PSOE ha respost aquest dilluns a les acusacions de corrupció llançades pel PP pel ‘cas Koldo’ recordant l’historial de condemnes i investigacions que pesen sobre els populars i sobre el seu líder, Alberto Núñez Feijóo. “Qui ens demana comptes? Potser ‘Els Soprano’? Perquè això sembla una broma”, ha asseverat la portaveu de Ferraz, Esther Peña, en roda de premsa. Després de recitar un llistat de casos de finançament irregular i blanqueig que afecten el PP, la dirigent socialista ha recordat també els vincles de Feijóo amb el narcotraficant Marcial Dorado i l’ha amenaçat de portar-lo davant la justícia per la seva gestió a la Xunta de Galícia.

La compareixença de Peña s’ha produït pocs minuts després que el PP presentés davant l’Audiència Nacional una querella pel suposat “finançament irregular” dels socialistes en el marc del cas que esquitxa a l’exministre José Luis Ábalos, avui apartat pel partit. Des del PSOE, han respost a la decisió dels populars enumerant una trentena de causes que els afecten a exministres, alcaldes i dirigents del partit.

El “trossejament” del PP

“A més -ha afegit Peña- ens enfrontem en els darrers temps a una pràctica que s’ha estès per totes les administracions governades pel PP. Podem anomenar ja aquesta manera d’actuar com ‘el trossejament’, que consisteix que un contracte de serveis que té un valor de 2 milions d’euros és trossejat a molts contractes petits. Què s’aconsegueix amb això? Doncs donar aquests dos milions d’euros a una empresa amiga sense concurs públic”, ha denunciat Peña.

Segons ha assegurat, a Galícia la Xunta va lliurar més de 700.000 euros en 272 contractes a dit al germà de la mà dreta del seu president, Alfonso Rueda. A Andalusia, ha seguit, la Junta va fraccionar “milers de contractes en frau de llei” amb què va repartir a dit 458 milions d’euros i al País Valencià es van pagar gairebé 83.000 euros en 32 contractes menors per l’acte inaugural de la Capitalitat Verda de València.

Et pot interessar  El PSC veu en la querella del PP contra el PSOE per corrupció "un espectacle per amagar els seus propis casos"

“Em consta que la ciutadania està farta del ‘i tu més’. Però és que això és la nit i el dia. Com bé saben, el PSOE va enfrontar fa uns mesos el coneixement de la detenció del senyor Koldo García. Cinc dies després, entenent que hi havia responsabilitats polítiques clares, va sol·licitar l’acta de diputat a José Luis Ábalos. De la mateixa manera, s’inicià un expedient d’expulsió i fou suspès de militància”, ha indicat sobre els dos noms que protagonitzen l’informe de l’UCO de la Guàrdia Civil que, la setmana passada, va obrir la caixa dels trons.

Feijóo i Marcial Dorado

Per la direcció del PSOE, el més important és que ells estan donant explicacions repetidament pel cas que afecta el seu exsecretari d’organització, fet que contrasta amb l’actitud obstruccionista que ha demostrat el PP durant anys quan se’ls acusava de corrupció. Peña també ha insistit en els vincles de Feijóo amb el narcotraficant Marcial Dorado i ha recordat les fotografies on compartien “viatges i vacances al mar”. “Senyor Feijóo, sortíeu de vacances amb un narco mentre les mares de la droga es manifestaven a la mansió d’aquest personatge”, ha reblat.

Finalment, la portaveu socialista ha alertat dels contractes atorgats pel govern gallec quan l’encapçalava l’actual líder de l’oposició i li ha exigit que no utilitzi la seva majoria absoluta en aquella comunitat per amagar-se de la comissió d’investigació que analitzarà l’assumpte. A parer seu, es van atorgar “milions d’euros” amb contractes a l’empresa que dirigeix ​​la germana de Feijóo. “No pot mirar cap a una altra banda”.

La resposta de Sánchez

En paral·lel a les explicacions de la cúpula socialista, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha criticat des de Barcelona el “soroll” i la “desinformació” que impregnen la querella del PP. “A qui no té res a oferir, només li queden el soroll i la polarització”, ha afirmat Sánchez durant una conferència a Barcelona organitzada pel Grup Prisa.

El president del govern espanyol ha reivindicat el projecte de país “que funciona” que, considera, està posant en pràctica el seu govern i ha augurat que quan s’acabi la legislatura el 2027 “Espanya serà un país millor”. “Ningú ens apartarà ni un mil·límetre del nostre camí”, ha advertit Sánchez.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut