Edició 2267

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 09 de octubre del 2024
Edició 2267

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 09 de octubre del 2024

Sánchez defensa a mitges l’acord pel finançament català

El president espanyol diu que el nou finançament permetrà "avançar cap a un sistema federal" i encara té la barra de demanar a Junts suport als objectius d'estabilitat

|

- Publicitat -

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha reiterat aquest dimecres davant el portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, el seu compromís “d’obrir el debat i materialitzar” un nou sistema de finançament autonòmic que, al seu entendre, ha de suposar “un pas definitiu cap a un sistema federal”. Segons Sánchez, aquest fet implica que el sistema tingui en compte “la singularitat que tenen tots i cadascun dels territoris” i la multilateralitat en la negociació. També ha advertit a la portaveu de Junts, Míriam Nogueras, que Catalunya “demana gestió” i ha demanat a la seva formació que doni suport als objectius d’estabilitat pressupostària.

Publicitat

En el torn de rèplica de la compareixença al Congrés, Sánchez ha respost les intervencions de Rufián i Nogueras tot recordant que el seu objectiu és centrar el debat del sistema de finançament en el “model”.

Ha contraposat les aspiracions de Catalunya, que “quan parla de finançament ho fa per enfortir els serveis públics”, a la posició de comunitats del PP com la de Madrid, que “ha rebut 100.000 milions i n’ha dedicat 30.000 a regals fiscals a les classes altes mentre té la despesa per càpita en sanitat i educació per sota la mitjana espanyola”.

Per tant, segons Sánchez, en el disseny del nou model de finançament “cal donar resposta a aquesta qüestió”.

Pel que fa al discurs de Nogueras, Sánchez ha insistit que el seu govern treballa per “millorar el finançament autonòmic i l’autogovern”, i li ha recordat que la senda de dèficit que Junts va rebutjar el mes de juliol “permet que les comunitats autònomes disposin de dues dècimes més de marge, 3.000 milions, per fer política social”.

Et pot interessar  El Senat rebutja una proposta d'ERC per permetre que es pugui debatre en català

“Jo espero i desitjo que no se situïn amb PP i Vox en aquesta qüestió i que puguem arribar a un acord que beneficiï Catalunya i la resta de comunitats autònomes del nostre país”, ha dit.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut