El fins ara president de Societat Civil Catalana, Fernando Sánchez Costa, deixa la presidència de l’entitat feixista protagonitzant un discurs grandiloqüent i apel·lant, com era esperable, a l’unionisme més ranci. Així mateix, s’autoproclama “la prova empírica que la concòrdia constitucional és i hauria de ser possible”.
“Tant de bo aquesta sintonia constitucional que practiquem des de fa anys arribi als centres de decisió política i faci possibles grans acords d’Estat, també sobre Catalunya”, ha dit en una carta als socis de l’entitat. A la missiva ha recordat que ha estat un mandat marcat per “la insurrecció” de l’1-O, per la “fragmentació política del constitucionalisme” i la pandèmia. A parer seu, l’entitat ha aconseguit “estabilitzar-se econòmicament, asserenar-se socialment i multiplicar el nombre de socis”.
A més, ha fet una crida a la unitat del constitucionalisme i ha demanat una estratègia compartida perquè “només així serà possible revertir l’avantatge estructural del nacionalisme”. Sánchez Costa ha lloat la “transversalitat” de SCC i la “defensa ferma” dels valors constitucionals.
Segons ha explicat als associats, s’ha regit per “l’imperatiu del doble patriotisme“, amb “un amor sincer per Catalunya i un compromís profund amb el projecte històric comú que representa la gran nació que és Espanya”. També ha aprofitat per escopir odi cap a l’independentisme, que considera la prova que “on no es compleix la llei regna la discòrdia i s’imposa la decadència”.
L’encara president ja havia anunciat que després de tres anys al càrrec no preveia presentar-se a la reelecció. El 3 d’abril s’ha convocat una Assemblea Ordinària per escollir una nova Junta Directiva.
El Tribunal de Cuentas, al costat de SCC
Recentment, hem conegut que el Tribunal de Cuentas ha admès una denúncia de Societat Civil Catalana (SCC) contra 11 exmembres del Govern per una suposada malversació de fons públics en un nou judici contra l’1-O i l’acció exterior duta a terme per la Generalitat.