Edició 2209

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 12 de agost del 2024
Edició 2209

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 12 de agost del 2024

Sàmper resta importància a les crítiques i remarca que va sortir de Junts per la “bretxa ideològica”

El conseller rep la a cartera d'Empresa i Treball i diu que "sempre" agafa "conselleries vertiginoses"

|

- Publicitat -

El nou conseller d’Empresa i Treball, Miquel Sàmper, ha rebut aquest dilluns la cartera d’Empresa i Treball de la mà del conseller sortint, Roger Torrent. Sàmper ha assegurat que assumeix el “repte” amb “molta il·lusió” i s’ha fixat com a objectiu aconseguir que “estiguin satisfets” alhora treballadors i empresaris. “Jo sempre agafo conselleries vertiginoses”, ha dit, fent referència al seu pas per la conselleria d’Interior en l’etapa de Quim Torra. Sobre les crítiques de Junts, Sàmper ha restat importància a les declaracions del secretari general del partit, Jordi Turull, i ha remarcat que “l’únic motiu” de la seva sortida, el passat mes de febrer, va ser la “bretxa ideològica”.

Publicitat

Sàmper ha demanat “respectar” la seva decisió de deixar la militància de Junts i fitxar ara pel Govern i ho ha comparat amb la ruptura d’una relació sentimental. “Ningú qüestiona que quan algú no està enamorat de la seva parella es pugui divorciar i se l’ha de deixar marxar en pau. I que al cap d’un temps aquesta persona tingui probablement una altra parella. Doncs això és ni més ni menys que el que ha passat”, ha dit. “Jo tenia una distància cada vegada més gran amb la ideologia del meu partit i ho vaig comunicar en el seu moment”, ha agregat.

El nou conseller ha assegurat que vol “establir ponts” amb els qui l’han criticat i ha reiterat que té “ganes de treballar pel país i fer-ho bé”. “Soc una persona de dret i d’empresa, però fill de treballadors. I en la unió de l’empresa i els treballadors està la possibilitat de l’èxit”, ha expressat. “Generar riquesa i saber-la redistribuir és un repte”, ha afegit.

Et pot interessar  Organitzacions de drets humans i de la salut demanen a l’Ajuntament de Barcelona suspendre la compra de pistoles Taser

Preguntat per qüestions concretes de la seva conselleria, Sàmper ha deixat la porta oberta al salari mínim català. “Competencialment és anar un pas més enllà. Jo no seré qui posi traves a totes aquestes competències que ens puguin arribar”, ha indicat.

Sobre el retorn a Catalunya de les empreses que van traslladar la seva seu durant el 2017, el nou conseller ha dit que vol que el “màxim” d’aquestes companyies tornin i ha apostat per “l’estabilitat i la tranquil·litat”. Sàmper ha agraït la tasca al conseller sortint, Roger Torrent, i ha assegurat que ell ja ha donat “estabilitat” al teixit empresarial en els últims mesos.

En el traspàs de carteres celebrat a la seu d’Acció Torrent ha entregat a Sàmper el dossier del Pacte Nacional per a la Indústria 2022 – 2025 i li ha indicat que és el “pal de paller” de la conselleria. Després de l’acte protocol·lari han mantingut una breu reunió.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut