Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024
Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024

Sàmper es declara disposat a “modernitzar” els mecanismes de control dels Mossos

|

- Publicitat -

El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, s’ha mostrat partidari de “modernitzar” els mecanismes de control dels Mossos d’Esquadra. “La resposta és un rotund ‘sí’, en negreta i subratllat”, ha respost preguntat per la demanda d’associacions de defensa dels drets humans com Irídia d’abordar un reforç dels mecanismes de control dels Mossos en comissió parlamentària. Govern i representants de patronals com Foment o Barcelona Oberta, reunits aquest dijous, han demanat que s’aturin els actes vandàlics que s’han donat a les protestes contra l’empresonament del raper Pablo Hasel. El conseller d’Empresa, Ramon Tremosa, demana a la societat catalana que “aïlli i denunciï” els “petits escamots violents” que “atempten contra negocis, comerços o hotels”.

Publicitat

A la sortida de la trobada, Sàmper ha assegurat que des d’Interior tiraran endavant “qualsevol qüestió” per “modernitzar” i “avançar en l’exercici de les seves funcions”, no només de la Policia, sinó dels cossos dels quals que també tenen competències, com Protecció Civil i Bombers, ha dit. “Modernitzar és progressar”, ha raonat.

El conseller ha explicat que aquest no és només el posicionament de la conselleria, sinó que els Mossos són “els primers que reclamen qualsevol modernització i qualsevol pas endavant per exercir millor la seva feina”. El titular d’Interior ha respost d’aquesta manera preguntat per la petició d’Irídia dels darrers dies d’anar més enllà de debatre sobre la idoneïtat dels projectils de foam i reforçar els mecanismes interns i externs de control, avaluació i investigació de l’acció policial.

Les organitzacions en defensa dels drets humans han instat la policia a millorar els sistemes de control després que una noia de 19 anys perdés un ull amb una lesió compatible amb un impacte d’un projectil de foam durant una manifestació. Amb relació a aquest cas, el Departament ha activat el protocol de reparació del dany i està col·laborant amb el jutjat que està investigant els fets, així com amb la defensa de la jove, que exerceix Irídia, segons ha indicat el conseller. L’informe elaborat pels Mossos per determinar què va portar a aquesta lesió “està pràcticament tancat”, ha afegit el titular d’Interior.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut