Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024
Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024

S’ajorna la reunió per escollir president de l’ANC després d’una confusa reunió amb cinc votacions fallides

El Secretariat Nacional havia donat per vàlida l'elecció de Lluís Llach però se'n va desdir en recomptar els vots

|

- Publicitat -

La reunió del Secretariat Nacional de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) d’aquest dissabte va acabar ajornant-se sense arribar a escollir nou president de l’entitat. La trobada havia de servir per triar el nou líder de l’ANC però després de cinc votacions fallides el candidat amb més suports, el cantautor Lluís Llach, no va assolir el mínim necessari de dues terceres parts dels vots. Es va enfrontar a un inesperat rival, Josep Punga, que a la quarta votació i després de reiterats bloquejos, va retirar la seva candidatura. Llach, però, no va aconseguir igualment els vots necessaris. A la cinquena votació, la mesa va donar per vàlida l’elecció de Llach, però en recomptar els vots es va adonar que no havia arribat als necessaris.

Publicitat

La decisió d’ajornar la reunió es va prendre després d’una sessió maratoniana a Vilafranca del Penedès amb cinc votacions i diversos recessos. Els 43 vots a favor de Llach van resultar insuficients davant dels 22 de l’economista Punga, que a la quarta votació es van convertir en vots en blanc després que l’aspirant, sorgit del bloc jove de l’entitat, fes un pas enrere. Dues persones es van abstenir, segons han explicat fonts presents a la reunió. Al cinquè intent, Llach es va quedar a un vot de la victòria. L’ANC va informar en un comunicat que es reprendrà la trobada del Secretariat Nacional “els pròxims dies”.

La fins ara presidenta de l’entitat, Dolors Feliu, va demanar “respecte pels procediments de l’entitat” i va advertir que en “processos de democràcia hi ha molt debat i de vegades no surt tot a la primera”. En declaracions a la premsa en sortir del conclave va dir que treballaran per reprendre-la dissabte vinent.

Et pot interessar  Les entitats independentistes i antirepressives exigeixen no amnistiar els policies acusats de brutalitat i violència policial l'1-O

També en declaracions als mitjans, Llach va explicar que no renuncia “de cap manera” a la presidència i confiat trobar “una manera que això es pugui arreglar”. “He guanyat cada vegada”, va recordar, malgrat que hi va haver “un bloc que ho ha obstruït no permetent els dos terços”. “És legítim, els estatuts són així”, va afegir.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut