Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024
Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024

Sabrià també fa un “pas al costat” i deixarà la política institucional

El viceconseller en funcions es mostra "convençut" que el partit compta amb una nova generació "preparada per prendre el relleu"

|

- Publicitat -

El que des de principis d’any és viceconseller de la Generalitat en funcions, Sergi Sabrià, ha comunicat aquest divendres que també fa un “pas al costat” i que, per tant, que deixarà la política institucional quan arribi el nou govern. Sabrià continua així les passes de Pere Aragonès, que l’endemà del 12-M va anunciar que no recolliria l’acta de diputat a conseqüència dels resultats d’ERC a les eleccions; i de la secretaria general de la formació, Marta Rovira, que tampoc no continuarà a la direcció del partit.

Publicitat

A través d’una carta que Sabrià ha fet pública a les xarxes socials, el polític explica que un cop finalitzi la transició cap al nou executiu emprendrà nous camins professionals lluny de la política institucional. “Ara ha arribat l’hora de deixar la política institucional. Quan arribi el nou Govern emprendré nous camins professionals. Com han dit la Marta i en Pere els darrers dies, és l’hora de cares noves i idees noves, de deixar pas a nous lideratges“, assevera a la carta, on també repassa els inicis de la seva trajectòria política.

“Faig un pas al costat convençut i confiat que aquesta organització compta amb una nova generació preparada per prendre un relleu que fa 93 anys que passa de mà en mà amb l’objectiu de la llibertat”, continua Sabrià al text. El que va ser portaveu, president del grup parlamentari d’ERC, cap de l’oficina d’Aragonès a la presidència, i alcalde de Palafrugell, es mostra “convençut” que el partit compta amb una nova generació “preparada per prendre el relleu”.

L’ara viceconseller en funcions recorda l’1-O, el qual descriu com la “lluita col·lectiva més radicalment democràtica, transformadora i popular” de l’Europa contemporània al costat de Rovira i el president del partit, Oriol Junqueras. No obstant això, Sabrià constata també l’impacte de la “repressió” de l’Estat espanyol, seguit dels empresonaments i l’exili, que va provocar que altres persones assumissin “precipitadament” nous rols tant al partit com a les institucions.

Et pot interessar  ERC replica a Sánchez que un acord per investir Illa ha de "pivotar" sobre el finançament: "Necessitem passos ferms"

Sabrià també constata a la carta que el govern d’Aragonès ha estat “honest, humil i generós”, tal com afirma que també ho és el seu president. “Estic absolutament segur que el temps posarà a lloc la rellevància de la seva tasca”, afegeix el viceconseller en funcions, que reivindica la contribució als indults i l’amnistia, la “recuperació” de la institució, i els avenços socials, econòmics i nacionals impulsats en aquests tres anys.

El dirigent republicà afegeix paraules d’agraïment a totes les persones que l’han acompanyat durant tot aquest temps. I se sent “profundament agraït” de les oportunitats, la feina feta, el compromís i la paciència de molts companys “que avui ja són amics”.

“Us animo a tots a seguir lluitant per aquest projecte i per una organització neta i honesta, carregada de talent, que ha sabut ser útil al poble de Catalunya durant tot un segle i que ho seguirà sent un segle més. Us demano que no dubteu mai, perquè ho aconseguirem malgrat que a voltes sembli impossible”, conclou la carta.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut