Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024
Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024

Sabater sobre els Mossos: “En comptes de ser cossos de seguretat, són un perill públic”

|

- Publicitat -

La candidata de la CUP i Guanyem, Dolors Sabater, ha carregat contra la “mala praxis” diària dels Mossos en referència als aldarulls posteriors a les protestes per la presó de Pablo Hasel. En entrevistes a ‘El Matí de Catalunya Ràdio’ i ‘Els Matins de TV3’, Sabater ha afirmat que aquesta actitud fa que en comptes de ser cossos de seguretat siguin de “perill públic”. I en aquest context, ha demanat la dimissió del conseller d’Interior, Miquel Sàmper, per no haver fet ni una mínima autocrítica. “No hi ha hagut violència gratuïta per part dels Mossos?”, ha preguntat al conseller. Sabater ha alertat que el canvi de model policial és un punt “important” en les negociacions per formar govern i ha dit que ara està damunt la taula “amb més força”.

Publicitat

Pel que fa a les negociacions per formar govern, Sabater ha dit que per la CUP “tots els escenaris estan oberts”, també el de formar part d’un executiu però ha advertit que no ho faran “a qualsevol preu”. I és que, segons ha recordat, els anticapitalistes van facilitar el Govern de JxCat i ERC de la passada legislatura i no s’ha avançat ni cap a l’autodeterminació, ni per posar fi a la repressió ni cap a drets socials.

Sabater creu que les negociacions “aniran molt bé” i ha explicat que tenen previst parlar no només amb ERC sinó també amb JxCat i els comuns. “Totes les organitzacions veuen en el mandat de les urnes que el país necessita un gir de 180 graus. Pensem que tindrem capacitat de fer que les negociacions donin bons fruits, ha afegit Sabater.

Et pot interessar  Set detinguts en el desmantellament de dos punts de venda de droga a un pis de Reus

Aquesta vegada però, ha insistit que cal una “estratègia compartida” i espera que s’hagin acabat les picabaralles continues entre JxCat i ERC dels últims tres anys. “Hi ha d’haver una estratègia. Estem en una confrontació democràtica molt forta i necessitem ser forts en l’estratègia de confrontació”, ha defensat.

Pel que fa a la taula de diàleg, ha assegurat que la seva candidatura hi està d’acord si són taules de diàleg. I ha afegit que no estan d’acord en “fer veure que hi ha taules de diàleg”. Segons Sabater, ha estat un “error estratègic” fer veure a ulls d’Europa que el conflicte ja no existia.

Preguntada per si veu possible un govern que inclogui cup i comuns, ha respost que no ha vist fins ara que En Comú Podem estigui disposada a anar a favor de l’autodeterminació i l’amnistia, però que seuran a parlar amb els comuns. “Si s’apropen a les tesis d’estar de veritat a favor del dret a l’autodeterminació, és evident que podem parlar de tot”, ha afegit.

I respecte a la possibilitat de formar un govern on també hi hagi JxCat, Sabater ha posat com a condició que Junts accepti no fer polítiques neoliberals i faci un viratge en polítiques econòmiques i socials. “Tot està obert”, ha conclòs després que aquest dimecres la CUP i ERC mantinguessin la primera reunió per obrir les negociacions postelectorals.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut