Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024
Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024

Rússia deixarà de subministrar gas a Europa, a través de Polònia

|

- Publicitat -

El Kremlin ha decidit tallar una de les vies clau que proveeixen de gas la Unió Europea, segons que ha anunciat la companyia energètica estatal russa Gazprom. La mesura dràstica es duu a terme perquè la propietària del tram polonès, EuRoPol GAZ, ha estat sancionada per Moscou aquest dimecres a la nit, i el Govern de Vladímir Putin exigeix ​​que el gestioni una altra companyia.

Publicitat

Aquesta decisió es produeix després que Ucraïna interrompés el bombament a través d’una altra canalització que discorre pel seu territori cap al bloc comunitari i que també ha començat a minvar les quantitats de gas que arriben a Alemanya. I de fet, des d’aleshores, Europa ha experimentat importants problemes de subministrament de gas.

Des d’avui no ha fet sinó augmentar el preu del gas al mercat europeu, que avui ha pujat fins a un 20%, amb un cost màxim de 114 euros el megawatt/hora (MWh).

Et pot interessar  La UE adopta les noves sancions contra Rússia que limiten la transferència de gas natural liquat des de ports europeus
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut