Edició 2228

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 01 de setembre del 2024
Edició 2228

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 01 de setembre del 2024

Rull titlla l’ordre de detenció de Puigdemont d’”arbitrària” i demana posar el focus en Llarena i no en els Mossos

Considera, però, que algunes de les declaracions de la roda de premsa d’Elena i Sallent van ser “impròpies”

|

- Publicitat -

El president del Parlament, Josep Rull, ha titllat aquest dimecres l’ordre de detenció de Carles Puigdemont d’”arbitrària”, i ha demanat posar el focus en el jutge Pablo Llarena i no en els Mossos d’Esquadra. En declaracions a Rac 1, ha dit que entén la decisió de Puigdemont en veure que la detenció era immediata. “A mi m’ha generat un confort extraordinari que no estigui a disposició de Llarena”, ha afegit, a qui ha acusat d’incomplir la llei d’amnistia i de prevaricar. “Per què no ha activat l’euroordre? Per què s’hauria de confrontar als jutges d’Europa, que entenen que hi ha una llei d’amnistia perfectament aplicable”, ha etzibat.

Publicitat

Rull ha assegurat que ell va caminar cap al Parlament i esperava reunir-se amb Puigdemont a un dels accessos del parc de la Ciutadella per poder entrar a la cambra junts. “La meva prioritat era que ell pogués intervenir en aquell debat i no té cap mena de sentit en termes democràtics que se sacrifiqui el dret representació davant d’una ordre de detenció que jo qualifico d’arbitrària”, ha subratllat Rull, que ha assegurat que ell no va pretendre en cap cas fer cap maniobra de distracció.

En aquest sentit, ha constatat que Puigdemont “assumia molts riscos” i els va ponderar. “En aquesta ponderació sempre em tindrà al seu costat, perquè jo he passat per aquesta experiència”, ha continuat el president del Parlament, que ha remarcat que ell sap “què vol dir entrar sol a la presó, el trasllat, el moment de la detenció, l’actitud que tenen els funcionaris i el nivell altíssim d’arbitrarietat de Llarena”.

Sobre l’actuació dels Mossos d’Esquadra, ha remarcat que el cos és una “autèntica estructura d’estat a Catalunya, d’una professionalitat altíssima i un dels assoliments més importants en termes d’autogovern i de poder polític”. Ara bé, sí que ha considerat que alguna de les afirmacions que es van fer a la roda de premsa del llavors conseller d’Interior Joan Ignasi Elena i del comissari en cap, Eduard Sallent, van ser “impropis i inadequats”. “Qui els va formular immediatament després d’haver-ho fet ja es va adonar que no anava ben orientat”, ha afegit.

Et pot interessar  La Mesa rebutja per segon cop aturar el ple a petició de Junts

Ara bé, ha demanat no posar el focus en els Mossos, sinó “en un jutge que decideix incomplir de manera manifesta una llei”.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut