Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024
Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024

Rull diu que Puigdemont i Illa tenen les mateixes possibilitats d’arribar a una investidura: “Els dos exploren majories”

El president del Parlament confia que el president a l'exili pugui anar com a "ciutadà lliure" al possible debat d'investidura

|

- Publicitat -

El president del Parlament, Josep Rull, ha apuntat aquest dijous que els candidats de Junts, Carles Puigdemont, i del PSC, Salvador Illa, tenen les mateixes possibilitats d’arribar a una investidura. “Vull ser respectuós davant les diverses propostes que es puguin articular. Els dos candidats han expressat la voluntat d’explorar i construir majories i sotmetre’s al debat d’investidura”, ha dit Rull des de Brussel·les després de reunir-se amb Puigdemont a Waterloo. En la reunió, Rull ha dit que Puigdemont li ha confirmat la seva intenció de sotmetre’s al debat d’investidura “durant aquests dos mesos” i ha confiat que Puigdemont pugui anar com a “ciutadà lliure” al possible debat d’investidura.

Publicitat

Després de la trobada amb el candidat de Junts, Rull ha explicat que Puigdemont li ha manifestat la seva “voluntat d’articular una majoria i sotmetre’s al debat d’investidura”. Davant els dos candidats que li han expressat la intenció de buscar majories, Rull ha remarcat que vol ser “extremadament respectuós” a l’hora de “fer les valoracions sobre quina serà l’opció que tindrà més gruix i recorregut”.

Sobre la possibilitat que Puigdemont assisteixi al potencial debat d’investidura, el president del Parlament ha dit que espera que ho faci com a “ciutadà lliure” perquè “la llei d’amnistia està aprovada i publicada”. “Em costaria d’entendre un escenari que no fos que Puigdemont pogués venir al debat d’investidura com a ciutadà lliure”, ha dit.

D’altra banda, Rull també ha subratllat el seu “compromís per garantir la plenitud dels drets que tenen com a representants del poble de Catalunya malgrat que estiguin a l’exili”, en referència al vot delegat de Puigdemont i Lluís Puig. En aquest sentit, ha esperat que amb l’amnistia puguin tornar i “exercir les seves funcions amb plenitud”.

Et pot interessar  Rull promet a Wagensberg garantir el dret a vot dels diputats exiliats

Rull s’ha reunit aquest dijous amb Puigdemont i Toni Comín i després ha fet una visita a la delegació del Govern davant la UE, on s’ha trobat amb el delegat, Ignasi Centelles. El president del Parlament té previst continuar divendres el viatge amb una trobada a la delegació de la Generalitat a Suïssa i després es reunirà amb el diputat d’ERC, Ruben Wagensbwerg, que està a Suïssa després de ser acusat de terrorisme en el cas de Tsunami Democràtic. Finalment, es veurà amb Puig a la Casa Macià de Prats de Molló.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut