Edició 2259

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 01 de octubre del 2024
Edició 2259

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 01 de octubre del 2024

Rull defensa que “votar no és ni pot ser mai un delicte” i demana que s’apliqui l’amnistia “sense reserves”

El president del Parlament reivindica l'1-O com "un dels esdeveniments més significatius de la nostra història recent"

|

- Publicitat -

El president del Parlament, Josep Rull, ha defensat que, en democràcia, “votar no és ni pot ser mai cap delicte”. Amb motiu del setè aniversari de l’1-O, Rull ha fet una declaració institucional des del despatx d’audiències de la cambra catalana acompanyat pels membres de la Mesa de Junts i ERC. Qui va està empresonat per formar part del Govern de l’1-O ha reivindicat el referèndum com “un dels esdeveniments més significatius de la història recent”. Segons Rull, la llei d’amnistia havia de ser un “punt d’inflexió” en el conflicte polític però ha lamentat que el “bloqueig judicial” impedeixi que els diputats Carles Puigdemont i Lluís Puig puguin tornar de l’exili. I ha fet una crida a aplicar l’amnistia “sense reserves”.

Publicitat

Rull s’ha referit a l’1-O com “l’expressió de la força, la unitat i la determinació dels catalans per votar”. I ha recordat que es tracta d’una voluntat que ja es va començar a forjar anys abans amb el 9-N. El president de la cambra ha lamentat que la resposta de l’estat espanyol va ser “violència policial i la vulneració de drets polítics”. Així mateix, ha afegit que les imatges de “violència” han de continuar avergonyint qualsevol persona que digui defensar la democràcia.

“La commemoració de l’1-O és un clam a la democràcia. En democràcia, votar no és ni pot ser mai cap delicte, sinó tot el contrari”, ha defensat.

Rull ha afirmat que després de l’1-O es va “intensificar la persecució policial” contra un moviment pacífic amb l’empresonament de líders polítics i socials i l’exili. Una situació que, segons ha apuntat, avui encara està “lluny de la plena normalitat”. En aquest sentit, ha reclamat que s’apliqui “sense reserves” la llei d’amnistia per “tornar a la política allò que es de la política”.

Et pot interessar  Junts exigeix al Govern espanyol conèixer els criteris de distribució territorial de migrants

Han acompanyat Rull en la declaració institucional i han subscrit el text la vicepresidenta primera del Parlament, Raquel Sans (ERC), la secretària primera, Glòria Freixa (Junts), i el secretari segon, Juli Fernàndez (ERC).

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut