Edició 2246

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 18 de setembre del 2024
Edició 2246

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 18 de setembre del 2024

Rufián: “S’està formant un bloc de dretes de PP, Vox i Junts que segurament portarà Feijóo a la Moncloa”

Sánchez reivindica la feina d'ERC i sosté que té "ambició" per esgotar la legislatura

|

- Publicitat -

El portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha advertit aquest dimecres el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que “s’està formant un bloc de dretes de PP, Vox i Junts que segurament portarà Feijóo a la Moncloa”. Segons Rufián, aquest és el “fantasma” que recorre el Congrés dels Diputats després que el govern espanyol acumuli ja 35 votacions perdudes al Congrés. L’última la que va provocar Junts ahir rebutjant una iniciativa de Sumar sobre els lloguers de temporada. En la seva resposta, Sánchez ha afirmat que el seu és un govern de “diàleg i acords”, ha “reivindicat la feina d’ERC”, i ha insistit que “té l’ambició de continuar aquests tres anys”.

Publicitat

En una sessió de control del Congrés encara marcada pel canvi de vot de Junts d’aquest dimarts, Rufián ha advertit el president espanyol de la formació d’aquest “bloc nou”. “Vostès ja han perdut 35 votacions”, ha recordat, i malgrat que el PSOE ha dit que Junts “no s’atrevirà” a anar de la mà del PP i Vox, “desconeixen l’enorme capacitat mediàtica de blanquejament d’aquesta gent”.

En aquest sentit, ha augurat que Junts justificarà les votacions amb PP i Vox dient que “PSOE i PP són el mateix, que ells són Catalunya i que pacta amb Espanya perquè Feijóo controla els jutges”.

Per això ha demanat a Sánchez que no s’aferri només a la seva voluntat d’esgotar la legislatura encara que no disposi de pressupostos ni de prou suports al Congrés. “Si us plau, no em digui que passa del legislatiu”, perquè és “com un paracaigudista a 10.000 metres dient que passa del paracaigudes”. “Què pensaria? Que és un mentider o un insensat”.

Et pot interessar  El PSOE d'Aragó rebutja per unanimitat l'acord fiscal assolit entre ERC i el PSC

En la seva resposta, el president espanyol ha insistit que el seu és el govern del “diàleg i l’acord”. “Nosaltres hem aconseguit una transformació i uns avenços que es materialitzen en 200 lleis en la passada legislatura i 12 en aquesta. Avui s’assolirà un acord sobre l’ELA, i ara materialitzaré un nou acord amb els agents socials en matèria de jubilació”, ha dit.

També ha fet una valoració positiva i optimista sobre la situació a Catalunya, on el seu govern –ha afirmat- ha “normalitzat una situació que ens va venir donada de l’anterior administració, amb decisions molt arriscades i difícil d’explicar que ha tingut resultats”.

En aquest sentit, ha apuntat que “avui Catalunya gaudeix d’una convivència i una normalitat política i social que no tenia el 2017, i és inqüestionable que està millor que el 2017”.

També ha recordat que el seu govern treballa per l’actualització del finançament, en què ERC i PSC “han arribat a un acord molt important que avança en federalisme i en corresponsabilitat fiscal”, cosa que “per al govern d’Espanya és molt important”, perquè “no té sentit que transferim recursos econòmics a comunitats que després els deriven via regals fiscals als que més tenen”.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut