Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024
Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024

Rufián assenyala la “incapacitat” del PSOE per a negociar arran de la retirada de la llei del sòl

El republicà critica que els socialistes es neguin "al diàleg i la interlocució": "És dramàtic a aquestes altures"

|

- Publicitat -

El portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, s’ha mostrat contundent contra el PSOE i la retirada de la llei del sòl del dia del debat d’aquest dijous al Congrés dels Diputats. Els socialistes, que han demanat retirar el projecte de l’ordre del dia només 30 minuts abans del començament del debat, al·leguen no voler deixar el projecte de llei a mercè del PP, però la realitat és que no van aconseguir el suport dels socis de govern. Els grups d’ERC, Junts i Podemos havien presentat esmenes a la totalitat contra el text de la futura norma, i tant Bildu com Sumar s’obrien a votar a favor de les esmenes, de manera que el PSOE ha acabat preferint estalviar-se la patacada i el ridícul mediàtic.

Publicitat

Durant la sessió d’aquest dimecres, Rufián ha assenyalat la poca disposició del PSOE a negociar, cedir i complir amb els acords, subratllant que no hi havia hagut cap “negociació satisfactòria” del projecte de llei entre la Moncloa i el Govern de la Generalitat, que, a través dels ajuntaments, té les seves pròpies competències en aquest àmbit.

El republicà ha opinat que és “normal” la retirada de la llei, però també “dramàtic”, perquè demostra que el PSOE “no vol recórrer el camí de la interlocució”. A la vegada, també ha picat el crostó dels socialistes per, precisament, col·laborar amb el PP en aquest projecte de llei. “Confiar a aquestes altures amb el PP, sobretot veient que ja oloren sang, em sembla una temeritat per part del PSOE”, ha reblat.

Et pot interessar  Centenars de persones celebren a Vic el retorn de Marta Rovira: “La ciutat t’ha estat esperant”
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut