Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024
Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024

Rovira podria tornar dissabte a Catalunya: “M’encantaria però no sé si serà possible”

|

- Publicitat -

La secretària general d’ERC, Marta Rovira, ja té la mirada posada en el seu retorn a Catalunya després d’anys d’exili a Suïssa, i podria ser aquest mateix dissabte, segons ha dit ella mateixa en una entrevista a Rac 1. “No sé si serà possible, avui tenim moltes reunions, però m’encantaria”, ha dit la dirigent republicana, que ha explicat que li agradaria tornar dissabte per participar presencialment a l’assemblea de dones del partit. “Estic emocionada, és un moment molt especial i ahir vaig haver de pessigar-me varies vegades”, ha afegit.

Publicitat

El retorn de Marta Rovira és possible ara que el jutge de l’Audiència Nacional Manuel García-Castellón s’ha vist forçat a arxivar la causa contra el Tsunami Democràtic arran d’un defecte de forma comès pel propi jutge a l’hora de prorrogar, de forma injusta, la investigació. La defensa d’una de les encausades, la també republicana Marta Molins, va fer-ho notar a l’Audiència Nacional, la Sala Penal de la qual ha acabat invalidant totes les diligències que el jutge havia fet des del 30 de juliol del 2021 per aquest defecte de forma.

Rovira, a l’entrevista d’aquest dimarts, ha considerat que és una “certa justícia poètica” de la manera que ha passat, per un defecte de forma pel que fa als terminis. García-Castellón va reactivar la causa per terrorisme contra el Tsunami Democràtic el passat mes de novembre coincidint amb les negociacions de l’amnistia, després d’haver iniciat les diligències cinc anys enrere i haver deixat la causa paralitzada; tanmateix, va signar la pròrroga un dia després que el termini per a fer-ho hagués finalitzat. En aquesta línia, Marta Rovira ha aprofitat per denunciar que el jutge porta molt temps prorrogant la causa per poder-la “polititzar”.

Et pot interessar  Els socis i aliats de Sánchez donen l'esquena a la reforma del Poder Judical pactada entre PSOE i PP

ERC espera que el Suprem segueixi la decisió de García-Castellón i arxivi la causa contra Wagensberg i Puigdemont

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) espera que el Tribunal Suprem segueixi la decisió del jutge de l’Audiència Nacional Manuel García-Castellón i arxivi, també, la causa contra Ruben Wagensberg i Carles Puigdemont, investigats per l’alt tribunal en el marc del cas Tsunami pel fet que són aforats. García-Castellón ha tancat la causa després que la mateixa Audiència Nacional hagi anul·lat la investigació feta des del 29 de juliol del 2021. “El cas Tsunami ha estat un despropòsit des del principi, fruit de la voluntat persecutòria contra l’independentisme del jutge”, ha assegurat ERC en un escrit a la xarxa social X.

“Avui acaba un malson que hem dit sempre que no tenia ni cap ni peus”, ha afirmat la vicesecretària general de Drets, Llibertats i Lluita Antirepressiva d’ERC, Marta Vilaret. “És una notícia fantàstica per a totes les persones que porten anys patint en aquesta causa que és una bogeria”, ha afegit.

“Manifestar-se no és terrorisme, l’única decisió que pot prendre ara el Suprem sobre Puigdemont i Wagensberg és arxivar el cas”, ha indicat també el partit a la xarxa social X.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut