Edició 2184

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de juliol del 2024
Edició 2184

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de juliol del 2024

Rovira i Moret van abordar un acord d’investidura en una reunió a Barcelona el dilluns

La dirigent republicana va deixar clar als socialistes que abans d'arribar a un acord primer han de complir els acords pendents

|

- Publicitat -

La secretària general d’ERC, Marta Rovira, va mantenir una reunió presencial amb la dirigent del PSC Lluïsa Moret, que és qui lidera l’equip negociador dels socialistes de cara la investidura de Salvador Illa. La trobada va produir-se només tres dies després del retorn de Rovira a Catalunya, després de més sis anys a l’exili per fugir de la repressió judicial de l’Estat espanyol.

Publicitat

La reunió, que els republicans qualifiquen “d’alt nivell”, va tenir lloc a la Diputació de Barcelona, segons ha avançat ‘Catalunya Ràdio’ i ha confirmat l’ACN. Segons aquestes fonts, la trobada va servir per posar les bases de la negociació i abordar la possible investidura de Salvador Illa, que necessita el suport d’ERC i els Comuns per a tirar endavant.

La dirigent republicana, però, va avisar en aquesta reunió que abans d’arribar a un nou acord amb els socialistes per a una eventual investidura primer han de complir els acords pendents. El termini màxim per a una investidura acaba el 26 d’agost, però els republicans reclamen un preacord abans d’acabar el juliol, mentre que els socialistes s’ho prenen amb és calma. Rovira ja coordinava les negociacions des de Ginebra però ara que ha tornat a Catalunya ha agafat les regnes de les converses amb trobades presencials.

Et pot interessar  Rovira reivindica les dones feministes en política al costat de Forcadell després de proposar-la per a presidir ERC
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut